Anlık Bildirim

Rus Büyükelçi’yi öldüren katilin iPhone’u halen açılamadı

Rus Büyükelçi Karlov’u öldüren Mevlüt Mert Altıntaş’ın iPhone’u ve ev arkadaşının MacBook’u ile ilgili olarak çalışmalarda destek bulunamadı. Apple ve FBI olaya müdahil oldu.

Rus Büyükelçi’yi öldüren katilin iPhone’u halen açılamadı Tam Boyutta Gör
 

19 Aralık 2016’da Rusya Büyükelçisi Andrey Karlov’a Ankara’da düzenlenen suikast, Ankara Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde görevli Mevlüt Mert Altıntaş tarafından yapılmış ve katil çatışmada görevli polis tarafından öldürülmüştü. Terörist gruplara üye olduğu belirtilen katilin iPhone’u ise yeni gündem konusu olmuştu.

Katilin iPhone’u, ABD’deki San Bernardino saldırganının iPhone’una benzer bir durumu gün yüzüne çıkarmıştı. FBI o dönem Apple’ın yardım talebini reddetmesi üzerine çeşitli güvenlik kuruluşlarından destek istemiş hatta 14 kişinin ölümüne neden olan saldırganın iPhone’u için 1 milyon 300 bin dolar harcama yapmıştı. Sonrasında ise İsrail merkezli bir güvenlik şirketinin desteği ile şifrenin kırıldığı söylenmişti.

Apple Türkiye'ye Yazı 

Karlov’un katilinin iPhone 4s marka telefonu ve arkadaşının MacBook’u için Türkiye de Apple’dan destek istedi. Şirketin Türkiye temsilciliğine gönderilen yazıya henüz bir geri dönüş olmuş değil ve sürecin nasıl işleyeceği büyük merak konusu. Kendi ülkesinde FBI’a yardım etmeyen Apple’ın Türk makamlarınca istenen desteğe de olumlu yanıt vermesini elbette ki beklemiyoruz.

Adli makamlar da benzer bir düşüncede olmalı ki ABD Adalet Bakanlığı ile temasa geçilmiş. Sabah gazetgesinin haberine göre 22 Şubat tarihinde Federal Soruşturma Bürosu Hukuk Ataşesi Michael Hickok ile yapılan görüşmelerde Hickok’tan destek sözü alınmış.

Konuyla ilgili süreç nasıl bir boyut kazanacak büyük merak konusu ancak FBI’ın yaptığı gibi İsrail’li güvenlik şirketi bu noktada da olaya müdahil olabilir. Tabi talep edilecek ödemenin yapılıp yapılmayacağı ise soru işareti. Detaylar ortaya çıktıkça sizlere aktarmaya çalışacağız.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7635 kez okundu.
52 kişi, toplam 52 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, apple türkiye ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim