Bu ürünlerden bir yenisi de ABD’deki Argonne Ulusal Laboratuvarı’nda görev alan araştırmacılar tarafından üretildi. Laboratuvar ekibinin geliştirdiği süngerimsi maddenin temel özelliği tıpkı daha önceki benzer çalışmalarda olduğu gibi sudaki petrolü toplamak ancak bu maddeyi farklı kılan nokta ise kendi ağırlığının 90 katına kadar olan petrolü toplayabilmesi ve daha sonra sıkıldığında tıpkı bir sünger gibi petrolü bırakarak petrolün tekrar kullanılmasına olanak sağlaması.
Başarılı Testler Sonrası Kullanıma Hazır
Poliüretan ve poliimid plastiklerinden üretilen petrol süngeri, petrolü çeken silan molekülleriyle kaplı bir köpükten meydana geliyor. Laboratuvar testlerinde defalarca kez denenmesine rağmen kapasitesinde eksilme olmayan ve her defasında petrolü başarılı bir şekilde toplayan süngerin deniz gibi geniş su alanlarında işlevselliğinin görülmesi için test edilmesi gerekiyordu. Bunun için ham petrol akıtan bir borunun ardında ürettikleri petrol süngerini bağlayan araştırmacılar birkaç gün süren testlerin ardından süngerin ciddi miktarda petrolü topladığını gözlemlediler.
Başarılı test sonuçlarının ardından artık kullanıma hazır olan petrol süngeri için akıllardaki tek soru işareti süngerin derin deniz sularında yüksek basınç altındaki performansının nasıl olacağı ancak beklenen performansı veremese bile suya karışan petrolü temizlemenin zor olduğu kıyı kesimlerde kullanılmasına kesin gözüyle bakılıyor.
Süngerin geliştirişi Seth Darling, bu maddenin operasyonların yoğun olduğu açık denizlerde veya trafik akışının yoğun olduğu farklı bölgelerde kullanılması halinde herhangi bir petrol sızıntısına anında müdahale edilerek suların temiz tutulabileceğini dile getirdi. Ekibin şimdi ki amacı süngerin ticari olarak kullanılabilmesi için üretim sürecini optimize etmek olacak.
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
sonsua kadar sürecek o video
harbiden sıktı bu video
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Benim oğlana alayım bi tane
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
11281 kez okundu.
13 kişi, toplam 14 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
petrol, bp ve