Kendi uzay aracınızı yapsanız dahi onu yörüngeye göndermenin hayli zahmetli ve pahalı bir iş olacağını düşünebilirsiniz; ancak SunCube'un inanılmaz küçük boyutları fırlatma işlemlerinin maliyetini de oldukça düşürüyor. SunCube geliştiricileri bu uydunun Uluslararası Uzay İstasyonu'na gönderilmesi için yalnızca 1,000 doların yeterli olacağını ifade ediyorlar.
SunCube'u alçak Dünya yörüngesine göndermek için 3,000 dolar, dış uzaya göndermek içinse 27,000 doları gözden çıkarmanız gerekiyor, ancak normal bir fırlatma işleminin kilogram başına 60-70 bin dolar maliyeti olduğu düşünüldüğünde bu fiyatlar yine de epey makul sayılır
Fırlatma masraflarının minimum düzeylere indirilmesiyle birlikte herhangi bir eğitimcinin, araştırmacının veya uzay meraklısının kendi kişisel uzay aracını geliştirebileceğini belirten araştırmacılar,"Amacımız son teknolojiyle donatılmış, tamamiyle ekonomik, fonksiyonel ve hemen bir ay içerisinde fırlatılabilecek uzay araçları geliştirmek." ifadelerini kullanıyorlar.
SunCube'un yapımı araştırmacılar için yalnızca birkaç yüz dolara mal olmuş. Üzerinde bilgisayar, kamera, radyo, sensörler ve enerji ihtiyacı için güneş hücreleri bulunan SunCube, CubeSat programı dahilinde NASA tarafından uzaya fırlatılabilecek. SunCube'un ilk prototipinin önümüzdeki yıl içerisinde fırlatılması planlanıyor. Araştırmanın lideri Jekan Thanga ise SunCube gibi küçük boyutlu uyduların yakın zamanda Amazon üzerinden satışa çıkma ihtimalinin dahi olduğunu belirtiyor.
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
sonsua kadar sürecek o video
harbiden sıktı bu video
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Benim oğlana alayım bi tane
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
9170 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
uzay araştırma aracı, suncube ve Popüler Bilim