Bu yıl radikal değişikliklere giden Samsung ilk kez amiral gemi modellerinden ikonik Home butonunu kaldırdı. Zamanında Apple ile davalık olmasına da sebep olan dörtgen fonksiyon butonu artık tamamen kaldırıldı. Bu sayede agresif bir ön panel tasarımına imkan doğdu. Üst ve alt kenarların inceltilmesi ile birlikte şimdiye kadar geliştirilen en ince çerçeveli Samsung akıllı telefonu karşımıza çıktı. 5.8 inç olmasına karşın Galaxy S8 ile 5.5 inçlik Galaxy S7 Edge modelinin boyutları hemen hemen aynı. Samsung bu tasarımı Infinity Display olarak adlandırıyor.
Metal çerçeve üzerine cam kaplama tasarımını seçen Samsung, Home butonunda yer alan entegre parmak izi okuyucusunu arka kısma almış. Her iki cam kaplamanın da Gorilla Glass 5 ile korunduğunu belirtelim. Arka kısımda ayrıca kamera yerleşimi ve Samsung logosu yer alıyor. Ön kısımda herhangi bir logoya yer verilmemiş. Ayrıca kenar kısımda sonra değineceğimiz Bixby sanal asistan için atanmış bir tuş yer alıyor. Bu, Samsung telefonları için bir ilk.
Ekran
Ekran çözünürlüğü konusunda da değişiklik yapan Samsung ne 2K ne de 4K diyebileceğimiz bir ölçüye yer vermiş. Kavisli kısımları da hesaba katan firma 2960x1440 piksel çözünürlüğü benimsemiş. Böylece kullanıcıya yansıyan alan yine 2560x1440 piksel çözünürlükte kalmış.
Ekran boyutu Galaxy S8 için 5.8 inç iken Galaxy S8 Plus için 6.2 inç. Bunun 0.1 inç civarı kavislere gittiği için görünen boyut 5.7 inç ve 6.1 inç şeklinde oluyor. Sanal menü tuşları da hesaba katılarak 18.5:9 görüntü oranı elde edilmiş. Ekran yine Super AMOLED teknolojisini kullanıyor.
Donanım
Samsung her ikisi de kendi tesislerinde üretilen Snapdragon 835 ve Exynos 8895 yonga setlerini kullanıyor. Her iki yonga seti de 4 adet özelleştirilmiş 64-bitlik performans odaklı çekirdek kullanırken farklı olarak Snapdragon 835 yonga seti enerji tasarrufu odaklı çekirdeklerini de özelleştirmiş. Samsung ise tercihini 4 adet Cortex-A53 yonga setinden yana kullanmış.
Her iki yonga setinin de 10nm üretim geometrisine sahip olması şimdiye kadar tasarlanan en verimli yongalar olmasını sağlıyor. Benchmark tarafında ise Snapdragon 835 yonga seti 180-190 bin puan arasında gezinirken Exynos 8895 ise 200 bin civarını zorluyor. Yeni en güçlü mobil işlemciler şu anda bu ikisi.
Geçen yılki 4GB LPDDR4 RAM geleneğini devam ettiren Samsung, önemli optimizasyonlarla bellek verimliliğini arttırmış. UFS 2.1 standardında 150MB/s yazma hızlarına ulaşan 64GB bellek yer alıyor.
Galaxy Note 7 ile tadına tam olarak bakamadığımız Iris tarama sensörü bu modelde de yerini almış. Sensör Iris tabakasını tarayarak parmak izi yanında ikinci bir biyometrik güvenlik sağlıyor. Üçüncü taraf uygulamaların da desteğiyle Iris tarama geniş bir uygulama yelpazesine sahip olabilecek.
Kamera
Samsung kamera konusunda geçen yıla bağımlı kalmayı tercih etmiş. 12MP çözünürlüğündeki arka kamera f.1/7 aralığında ve Dual Pixel ile çok daha hızlı otomatik odaklama yapılabiliyor. Ön kamera ise 8MP çözünürlüğünde ve yüz tanıma özelliğine sahip. Yani iddia edildiği gibi ne çift kamera dizilimi ne de özel bir Sony sensöre yer verilmiş.
Batarya
Batarya tarafında yine geçen yıla göre gözle görülür bir gelişme yok. Galaxy S8 modelinde 3000mAh kapasiteli, Galaxy S8 Plus modelinde ise 3500mAh kapasiteli bir batarya kullanılmış. Boyutlar büyümesine rağmen kasanın kompakt olarak kalabilmesi için kapasiteden taviz verilmiş. Elbette Samsung çeşitli optimizasyonlar ile kullanım süresini arttırıyor.
Diğer Özellikler
Galaxy S8 serisi hem kablolu hem de kablosuz olarak hızlı şarj destekliyor. Kablosuz şarj teknolojisi WPC ve PMA destekliyor. WiFi AC teknolojisi yanında 100Mbps bağlantı hızlarına ve 300 metre kapsama alanına ulaşabilen Bluetooth 5.0 teknolojisi de ilk kez Galaxy S8 serisinde yerini almış.
GPS, Galileo, Beidou, GLONASS konumlama sistemlerine destek sunan Galaxy S8 serisi Cat. 16 LTE modem ile 1Gbps hızlarına ulaşabiliyor. Bağlantı noktası USB Tip-C iken hoparlör ise mono olarak belirlenmiş.
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
Baya eğlenceli görünüyor :)
Eğlenceli görünüyor
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Benim oğlana alayım bi tane
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
hocam 4x daha iyi direk hs attirir
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
7564 kez okundu.
18 kişi, toplam 18 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, akıllı telefon ve