Anlık Bildirim

Savunma Sanayii Başkanı’ndan yerli hava savunma füzesi için 2022 hedefi

Yerli hava savunma füzesi Hisar - A ve Hisar - O için 2021 ve 2022 hedeflerine dikkat çeken Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, S-400 ve Milli Muharip Uçak konusunda önemli açıklamalar yaptı.

Savunma Sanayii Başkanı’ndan yerli hava savunma füzesi için 2022 hedefi Tam Boyutta Gör

Yerli savunma sanayii şirketlerinin topyekün bir çabasıyla geliştirme çalışmaları devam eden hava savunma sistemlerinde süreç ciddi bir gizlilik ile sürüyor. Zaman zaman test atışlarındaki görüntüler ile gündeme gelen sistemlerin hizmete alınması planlanan 2021 - 2022 dönemlerine kadar Rusya’dan alınacak S-400’ler ile çözüm aranacak. Geçtiğimiz günlerdeyse ABD, Patriot satışı için de masaya oturmaya hazır olduklarını dile getirmişti.

S-400 ile Patriot’ın birlikte kullanılması konusundaki çekinceler bir yana S-400’ün F-35 savaş uçakları için bir zafiyet yaratacağı söylemine karşı çıkan İsmail Demir, Türkiye’nin teknik olarak gerekli tedbirlerini aldığını ancak risk var diyen tarafların risklerin neler olabileceğine dair bilgi aktarımı yapmadığını dile getiriyor. Ayrıca bu konuda ABD’den bir ekibin geleceğini de vurguladı.

S-400’lere yerli dost - düşman tanıma yazılımı

S-400’lerde yer alacak dost - düşman tanıma sistemi de Aselsan tarafından geliştirilecek. Rusya ile satın almanın masaya yatırıldığı ilk günden bu yana olmazsa olmaz şartlardan biri olan yerli dost - düşman tanıma sistemleri konusuna Rusya’nın da pozitif yaklaştığı belirtiliyor. Şu anda bu konu üzerinde çalışmalar sürüyormuş. Zaten Aselsan bu tür teknolojiler konusunda hem ülkemizin hem de dünyanın en tecrübeli şirketlerinden biri konumunda. Başta F-16’lar olmak üzere birçok savunma sanayii ekipmanın dost - düşman tanıma yazılımları Aselsan tarafından millileştirilip kullanılabiliyor. Bu sayede S-400’ler hem NATO unsurlarını hem de yakın ilişkiler içinde olduğumuz Rus birimlerini düşman olarak algılamayacak gerektiğinde de değişikliğe gidilebilecek.

Milli Muharip Uçak 2023’te

Milli Muharip Uçak konusunda da 2023 hedefi zaten herkesin malumu. Bu noktada İngiltere’den alınan mühendislik desteği de gerek Tusaş Genel Müdürü Temel Kotil gerekse siyasi yetkililerde dile getirilen konulardan. Tasarımından yeteneklerine kadar birçok konuda netlik kazanan TF-X projesinin motoru konusundaysa süreç henüz tam manasıyla netleşmiş değil. İsmail Demir hazır bir motorun kullanılmasının da dahil olduğu birçok teklifin masada olduğunu özellikle de İngilizlerin motora da talip olduğunu dile getiriyor. 


Bu noktada tek şart ise ihracat noktasında tüm yetkinin Türkiye’de olması. Örneğin ATAK helikopterinde aracın Türkiye tarafından her türlü operasyonda özgürce kullanılabilmesi noktasında bir sorun mevcut değil ancak herhangi bir ülkeye satışında kullanılan motordan dolayı ABD’den kongre onayı gerekiyor. TF-X projesininse olmazsa olmazlarının başındaysa bu tür kısıtlara kesinlikle imkan tanınmaması geliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11702 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
hisar, ismail demir ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim