Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, ülkelerin dijitalleşen dünyada artık fiziksel savaştan daha çok siber savaş alanında mücadele ettiğini ve bu yüzden Türkiye’nin de siber ordu kurmasının zorunlu bir hal aldığını ifade etti.
Teknolojinin ilerlemesiyle birlikte geleneksel savaşların, karşı istihbarat faaliyetlerinin ve terör eylemlerinin siber dünyanın kurallarına göre şekillendiğini belirtiliyor. Bu kapsamda düğmeye basan hükümet yetkilileri, yaklaşık bir ay önce gerçekleştirilen "Siber Yıldızlar" yarışmasında başarılı olan ilk 15 grubun devlet bünyesinde oluşturulan ekibe katılacağı açıkladı.
2016 yılında 8 binden fazla DDoS saldırısı düzenlendi
Üstelik yarışmada başarı gösteren diğer gruplar da havuza dahil edilecek ve ihtiyaç duyulması halinde kamu kurumlarında görevlendirilecek. Elde edilen bilgilere göre 2014 yılında 209 olan DDoS saldırılarının 2015'te 1.477'ye ve geçtiğimiz sene ise 8.650'ye ulaştığı fakat ciddi anlamda bir zararın meydana gelmediği belirtiliyor.
Hatırlayacağınız gibi dün Wikileaks tarafından yayınlanan gizli CIA belgelerinde istihbarat teşkilatının cep telefonlarından bilgisayarlara, akıllı televizyonlardan oyun konsollarına kadar neredeyse tüm cihazları hack’lediği ve böylelikle istedikleri kişileri sesli ve görüntülü olarak takip ettiği iddia edilmişti. Şüphesiz diğer ülkelerin artan siber güçleri göz önüne alındığında Türkiye’nin de ulusal güvenlik konusuna titizlikle yaklaşması, vakit kaybetmeden gerekli önlemleri alması gerekiyor.
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
R
sonsua kadar sürecek o video
Y
harbiden sıktı bu video
K
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
G
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
M
Benim oğlana alayım bi tane
E
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
5204 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
hacker, siber saldırı ve