TSK’nın kullandığı İHA AeroVironment tarafından geliştirilen haa modelinin ülkemizde üretilmiş bir versiyonu. Otonom uçuş özelliklerinin yanı sıra yedek güç adaptörü ve gözlem ekipmanları ile üç buçuk saatten daha uzun süre havada kalabiliyor. Mini sınıftaki İHA’nın menzili 15km. Saatteki hızıysa 37-83km arasında. Otonom olarak karaya ve denize inebilen araç, taşınabilir fırlatma rampası ile her yerde kolayca kullanılabiliyor.
%51’i Türk, %49’u yabancı olsa da bu şirketin kuruluş amacı sadece mini sınıfta bir İHA üretmek değil. Neresi yerli şeklinde kafalarda soru işareti olabilir ancak asıl amaç, şirketin ASELSAN ile birlikte üzerinde çalıştığı HALE sınıfı İHA geliştirmek. Bu yolla da ASELSAN’a HALE sınıfında İHA için bilgi birikimi sağlayarak ülkemize 1000km gözetleme alanına sahip bir İHA ortaya çıkarmak. 5 gün havada kalabilecek Küresel Gözlem Uçağı sayesinde uydular vasıtasıyla sağlanabilen üst düzey gözlem yetenekleri, insansız hava aracı esnekliğinde ülkemize kazandırılmış olacak.
Aşağıdaki galeride RQ-20 Puma’nın TSK tarafından paylaşılan bazı görüntüleri yer alıyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
harbiden sıktı bu video
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Benim oğlana alayım bi tane
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
18291 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
iha, insansız hava aracı ve