- Google’ın patronu protestolara katıldı
- Elon Musk: Mülteciler reddedilmeyi hak etmiyor
- ‘’Biz göçmen ülkesiyiz’’
- Airbnb ücretsiz konaklama imkanı sunacak
- Yorumlar
Google’ın patronu protestolara katıldı
1979 Yılında Sovyetler Birliği’nden kaçarak ABD’ye sığınan ve ardından bilişim dünyasının belki de en önemli şirketi Google’ı kuran Sergey Brin dün San Francisco havaalanındaki gösterilerde yerini aldı. Havalimanında ülkeye girmeyi bekleyen yüzlerce göçmene destek olmak için orada olduğunu belirten Brin, ‘’Buradayım çünkü ben de bir göçmenim’’ demekle yetindi.
Bununla birlikte Google CEO’su Sundar Pichai, yaptığı açıklamayla karardan hoşnutsuzluğu dile getirmiş ve şirket çalışanlarına attığı mail ile onları bir an önce Amerika’ya dönmeleri için uyarmıştı.
Apple CEO’su Tim Cook da dün çalışanlarına gönderdiği mesaj ile yetkililerle irtibatta olduklarını ve bu düzenlemeden hiçbir çalışanın etkilenmemesi için Apple’ın elinden geleni yapacağını belirtti. Cook ayrıca Apple çalışanlarının dünyanın en yeteneklileri arasında olduklarını ve memleket, dil, inanç gibi farklılıkların sakıncası olmadığını belirtti. Mesajın sonunda ise şiddete karşı olan ve ırksal eşitliği savunan ABD’li düşünür Martin Luther King’in ‘’Farklı gemilerden gelmiş olabiliriz ancak şu an hepimiz aynı bottayız’’ sözüne yer verdi.
Elon Musk: Mülteciler reddedilmeyi hak etmiyor
Tesla ve Spacex’in CEO’su olan Elon Musk yeni düzenlemeye olan tepkisini Twitter hesabından gösterdi. Müslüman ülkelerden gelen insanlara yönelik yasaklamanın ülkenin karşılaştığı güçlükleri gidermek için en iyi yol olmadığı yazan Musk, bu karardan dolayı hayatı etkilenecek pek çok kişinin bunu hak etmediğinin de altını çizdi.
‘’Biz göçmen ülkesiyiz’’
Facebook’un patronu Mark Zuckerberg düşüncelerini Facebook hesabından paylaştı. Kendisi ve eşi Priscilla Chan’in ebeveynleri arasında da çeşitli ülkelerden ABD’ye sığınanlar olduğunu belirten Zuckerberg: ‘’Başkan Trump tarafından imzalanan kararnameden endişeliyim. Bu ülkeyi güvenli hale getirmeliyiz. Ancak bunu gerçekten tehdit olan kişiler üzerinde odaklanarak yapabiliriz. Kapılarımızı yardıma muhtaç olan sığınmacılara her zaman açık tutmalıyız. Bütün dünyanın en iyi ve en zekilerinin burada yaşayıp, çalışıp, katkı vermelerinden hepimiz karlı çıkarız’’ dedi.
Airbnb ücretsiz konaklama imkanı sunacak
Linkedin, Lyft, Mozilla, Twitter ve Netflix’in CEO’ları da karara tepki gösterirken e-ticaret Amazon’dan yapılan açıklama ise diğer şirketlere nazaran daha hafif ve yetersiz olması nedeniyle eleştirildi. Amazon yaptığı açıklamada kararın olası tehlikelere karşı alınmış olduğunu ve şu an ABD’de bulunan göçmenlerin dönüşte bir sorun yaşamamaları için ülkeyi terk etmemeleri gerektiğini söyledi.
Amazon CEO’su Jeff Bezos her ne kadar seçim döneminde Trump karşıtlığı ile dikkat çekse ve hatta şaka yoluyla Trump’ı uzaya fırlatmayı önermiş olsa da şirket tarafından yapılan açıklama, Amazon’un Alibaba ile olan yarıştan kopmamak için Trump’la ilişkilerini iyi tutmaya çalıştığının bir göstergesi olarak yorumlanıyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
sonsua kadar sürecek o video
harbiden sıktı bu video
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Benim oğlana alayım bi tane
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
6111 kez okundu.
9 kişi, toplam 10 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
facebook, google ve