TÜBİTAK Sage tarafından geliştirilen silahın detaylarına ilişkin olarak elimizde henüz detaylı bilgi yok. Çalışma da zaten henüz emekleme aşamasında ve önünde uzun bir yol var. 2014 yılından bu yana testleri devam eden ürünün protoip üretimi henüz tamamlanmış. Şu aşamada testler de bu prototip üzerinden yürüyecektir.
Dünyada benzeri türde çalışmalar yapan çok az sayıda sanayi kuruluşu bulunuyor. Özellikle ikinci dünya savaşı öncesinde ve sonrasında bir takım çalışmalar yapılmış. Hatta ikinci dünya savaşında ABD donanmasında saniyede 760 metre hızla atış yapabilen manyetik topa sahip savaş gemileri kullanılmış. Ayrıca ABD’de General Atomics kara ve deniz kuvvetleri odağında bu türde çeşitli atış sistemleri üretmiş.
Manyetik Silahlar Nasıl Çalışıyor?
Geçirgen iki paralel ray üzerinde elektromanyetik etki (Bir raydan çıkan elektrik mermi üzerinden geçerek diğer raydan geri döner ve manyetik bir itki gücü oluşturur) ile hızlanan mermi, barut kullanılmadan elektromanyetik bir itki kullanılarak atılmaktadır. Bilim kurgu filmlerinde hatta oyunlarda sıkça karşılaşılan Rail Gun ve Gauss Gun gibi silahlar da bu esasa dayanarak çalışmaktadır.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
sonsua kadar sürecek o video
harbiden sıktı bu video
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Benim oğlana alayım bi tane
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
12848 kez okundu.
43 kişi, toplam 44 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
tübitak, tübitak sage ve