Temmuz Ayında Gerçeğe Dönüşecek
‘’Göz bebeği kontrollü tekerlekli sandalye’’ isimli projede ekip, kullanıcının sadece göz bebeğini sağa, sola veya ileriye oynatarak tekerlekli sandalyenin kontrol edilmesine olanak sağlıyor ve bu yanıyla proje daha önce gördüğümüz gözün açılıp kapatılmasıyla kontrol edilen tekerlekli sandalyelerden ayrılıyor. Şu an sadece prototipi hazırlanan sandalyenin gerçek hayata taşınması ise önümüzdeki temmuz ayında TÜBİTAK’ın vereceği destek ile gerçekleşecek.
Alperen Kara’nın yaptığı açıklamalara göre tekerlekli sandalyenin çalışma prensibi ise şu şekilde: Kullanıcıya özel gözlük veya kaskta bulunan kameralar kullanıcının göz bebeğine odaklanarak onun hareketini tespit edecek ve ekibin kullandığı özel işleme metodlarıyla göz bebeğinin hareketlerine bağlı olarak tekerlekli sandalye hareket edecek böylece hastalar herhangi bir kişinin yardımına ihtiyaç duymaksızın tekerlekli sandalyeyi kullanabilecek.
Ekip Türkiye’de bir ilk olan ve dünya genelinde de sayısı oldukça az olan bir projeye imza attıkları için mutluluk duyarken MS ve ALS hastalarına da yardım ederek yararlı bir proje hazırladıklarını dile getirdi.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
Baya eğlenceli görünüyor :)
Eğlenceli görünüyor
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Benim oğlana alayım bi tane
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
hocam 4x daha iyi direk hs attirir
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
2975 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
göz, tekerlekli sandalye ve