Otonom araçlar 120 metrelik bir parkurda yarıştı. Yol kenarında ve finish çizgisinde bulunan engellere çarpmadan yarışı bitirmenin mücadelesini verdi. Yarışa Yıldız Teknik Üniversitesi, Gümüşhane Üniversitesi, Karabük Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi ve Selçuk Üniversitesi’nden oluşan 5 takım katıldı. Parkuru birinci tamamlayan Yıldız Teknik Üniversitesi bu kategorinin birincisi olurken diğer takımlar parkuru tamamlayamadı.
TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) Enerji Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Abdülkadir Balıkçı, bu sene ilk defa gerçekleşen otonom yarışının biraz daha deneme amaçlı olduğunu söyledi. Gelecek yıllarda katılımın artması bekleniyor.
Birincilere 25 bin lira ödül
TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araç Yarışları, yarın elektromobil kategorisinde 39, hidromobil kategorisinde 8 aracın final mücadeleleriyle sona erecek. Bu yarışlarda en az enerji tüketen ve en verimli araç olmak için mücadele edilecek.
Otonom araç kategorisinde birinci olan Yıldız Teknik Üniversitesi takımına 15 bin lira, elektromobil ve hidromobil birincilerine 25 bin lira verilecek. Ayrıca takımlara 15 bin liraya kadar "Yerli Ürün Teşvik", "En İyi Teknik Tasarım" ve "En İyi Görsel Tasarım" ödülleri de dağıtılacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
param olsa alacağım helikopter
Bu sadece başlangıç toplam 500 tane üretilmesi planlanıyor. Yerli ve ihracat amaçlı.