57 milyon kişinin verileri ele geçirilmişti
Khosrowshahi'nin açıklamalarına göre 2016 yılında şirkete saldıran hackerlar 50 milyon kullanıcının; isimlerini, e-posta adreslerini ve telefon numaralarını ele geçirirken 7 milyon Uber sürücüsünün de kişisel bilgilerine erişti. Ayrıca sürücülerin 600 bin tanesine ait sicil numaraları da hackerlar tarafından ele geçirildi. Saldırıyı kısa bir süre sonra fark eden Uber yönetimi olayı yetkili makamlara, kullanıcılara ve sürücülere bildirmek yerine olayın üstünü örtmeleri ve belgeleri yok etmeleri için hackerlara 100 bin dolar ödedi.
Bu skandalı örtmek yerine kamuoyuyla paylaştıklarını belirten Dara Khosrowshahi, ele geçirilen veriler kötüye kullanılmasa da müşterilere ücretsiz kredi takip hizmeti ve kimlik hırsızlığına karşı koruma sunacaklarını duyurmuştu. Bununla birlikte Federal Ticaret Komisyonu skandalın duyurulmasının ardından Uber'e karşı soruşturma başlatmıştı.
Souruşturma süreciyle ilgili açıklamalarda bulunan Kalifroniya Başsavcısı Xavier Becerra, Uber'in daha sıkı veri güvenliği ve bildirim yükümlülüklerine ek olarak 148 milyon dolarlık para cezası ödemeyi de kabul ettiğini duyurdu. Uber'in ödeyeceği miktar eyaletler arasında dağıtılacak ve veri skandalından etkilenen kişilerin zararlarını gidermek için kullanılacak
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
Bana çok korkutucu geliyor bunlar.