Deep Space Industries olarak bu noktalara gelebilmek için inanılmaz sıkı bir şekilde çalıştıklarını belirten şirket yöneticisi Rick Tumlinson,"Şu anda doğru teknolojiye, doğru ekibe ve doğru plana sahip olduğumuzu büyük bir güvenle söyleyebilirim. Bu tarihi görevi gerçekleştirmek için artık her şey hazır." ifadelerini kullandı.
2010'lu yılların sonuna kadar ilk özel asteroit görevini gerçekleştirmeyi planlayan şirket bu görev için Prospector-1 (Maden Arayıcısı-1) isimli uzay aracını hazırlıyor. Yaklaşık 50 kilogramlık ağırlığıyla oldukça hafif bir şekilde dizayn edilen Prospector-1; aşırı ısıtılmış su buharını temel alan, su tabanlı bir itici sisteminden yararlanacak.
Dünya'ya maden getirmeyecek
Asteroide iniş yapmasıyla beraber gök taşının kaynaklarını araştırıp içeriğine dair bir harita hazırlayacak olan Prospector-1'ın görevi elbette gök taşından Dünya'ya maden getirmek olmayacak. Prospector-1 ile birlikte asteroitleri daha iyi anlamayı hedefleyen Deep Space Industries bu görevin asteroit kaynaklarını kullanma yolunda çok önemli bir adım olacağını düşünüyor. Şirket CEO'su Daniel Faber da öncelikle asteroit hakkında veriler toplanacağını ve daha sonrasındaysa tam olarak hangi bölgelerin maden arayışına uygun olacağını tespit edeceklerini belirtiyor.Deep Space Industries madencilik arayışı için hangi asteroide yolculuk yapacağına henüz karar vermemiş. Ellerinde bir liste olduğunu ancak şimdilik spesifik olarak bir asteroit belirlemedeklerini belirten Daniel Faber, birden fazla asteroite uzay aracı göndermeyi hedeflediklerini de sözlerine ekledi.
Ay'da maden aramak isteyenler de var
Deep Space Industries madencilik için Dünya'ya yakın konumlardaki asteroitleri hedef alırken diğer tarafta Ay'da maden aramayı planlayan şirketler de bulunuyor. Hatırlayacağınız üzere henüz geçtiğimi haftalarda Moon Express isimli bir diğer ABD'li şirket 2018'de Ay'a uzay aracı göndereceklerini ve Ay'daki madenlerin haritasını çıkarmaya başlayacaklarını açıklamıştı. Moon Express öncelikle Google'ın Lunar X Prize isimli yarışmasını kazanmayı hedefliyor olsa da şirketin asıl amacı Ay'daki 16 katrilyon dolar değerindeki madenleri toplamak olacak.Aslına bakarsanız uzaydaki madenleri Dünya'ya getirme planları şu an için pek de mümkün değil. Deep Space Industries öncelikle asteroitleri inceleyeceklerini belirtiyor ancal tespit edecekleri bu madenleri çıkartıp Dünya'ya geri getirmek siz de takdir edersiniz ki bugünün teknolojisiyle biraz hayali görünüyor. Bakalım bu şirketler uzayın değerlerinden kazanç sağlamayı başarabilecekler mi.
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
R
sonsua kadar sürecek o video
Y
harbiden sıktı bu video
K
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
G
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
M
Benim oğlana alayım bi tane
E
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
12447 kez okundu.
14 kişi, toplam 16 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
uzay madenciliği, deep space industries ve