340 gün boyunca Uluslararası Uzay İstasyonu'nda mikrogravite ortamda yaşayan Scott Kelly, kendisini aşağıya doğru çeken bir güç olmaması nedeniyle ISS'de bulunduğu süre boyunca yaklaşık 5 cm uzadı. Aslında bu değişiklik uzayda görev yapan diğer astronotlarda da kendi vücutlarının %3'ü oranıyla gözlemlenebiliyor.
Daha uzun olmak isteyenler için uzaya çıkmak iyi bir fikir gibi gelebilir; ancak maalesef Scott Kelly'nin vücudundaki bu farklılık yalnızca geçici bir değişiklikten ibaret. Uzun bir aradan sonra Dünya'nın yer çekimiyle tekrar yüzleşen Kelly'nin boyu da eski uzunluğuna geri dönecek. Bilim insanları Kelly'nin omurgasının normal halini almasının birkaç ay kadar sürebileceğini belirtiyorlar.
Kelly ayrıca Dünya'ya normalden daha genç bir şekilde döndü. Uluslararası Uzay İstasyonu'nda bizlerden daha hızlı hareket eden Kelly, Einstein'ın genel görelilik kuramı dolayısıyla artık yaklaşık 8.6 milisaniye kadar daha genç bir insan.
Astronot Scott Kelly, kozmonot Mikhail Kornienko ile birlikte insan vücudunun uzun süreli uzay seyahatlerine vereceği tepkileri gözlemlemek amacıyla yaklaşık 1 yıldır ISS'de bulunuyordu. Geçtiğimiz günlerde uzun bir sürenin ardından Dünya'ya geri dönüş yapan Kelly'nin vücudundaki farklılıklar şu sıralar NASA çalışanları tarafından çok sıkı bir şekilde ikiz kardeşi Mark Kelly ile karşılaştırılıyor.
Scott Kelly'nin bu görevi ayrıca gelecek insanlı Mars seyahatleri için de çok önemli bir yere sahip olacak. Kelly'nin Houston'a geri döndüğünde yaptığı ilk iş için alttaki pencereye göz atabilirsiniz.
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
sonsua kadar sürecek o video
harbiden sıktı bu video
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Benim oğlana alayım bi tane
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
17556 kez okundu.
15 kişi, toplam 16 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
scott kelly, uluslararası uzay istasyonu ve Popüler Bilim