- 44 yıllık gizemli Bardeen-Petterson etkisi kanıtlandı.
- Bilim insanları simülasyonlar üzerinde çalışıyor
- Yorumlar
Bilim insanları yaklaşık 2 ay önce kara deliklerin gerçek görüntüsünü yayınlamıştı lakin astronomlar yüz yıldan uzun bir süredir garip ve anlaşılması zor olguları incelemeyi sürdürüyorlar. Araştırmacılar kara deliklerin görünmeyen detaylarını görmemizi sağlayan yeni bir bilgisayar simülasyonu geliştirdi.
Uluslararası astrofizikçilerden oluşan bir araştırma ekibi şimdiye kadar üretilen kara delik simülasyonlarından çok daha yüksek çözünürlüklü bir kara delik simülasyonu üretti ve bu simülasyonları 1975 yılından beri bilim insanlarının kafasını kurcalayan bazı gizemli olguları aydınlatmak için kullandı.
44 yıllık gizemli Bardeen-Petterson etkisi kanıtlandı.
Bu gizem Bardeen-Petterson etkisi olarak biliniyor. Bu gizem; dönen bir kara deliğin eğik toplama halkasının ( bir kara deliğin olay ufkunun etrafında dönen maddesel halka) iç bölgesinin; kara deliğin ekvatoru ile aynı hizada olması gerektiğini söylüyor ve astronomlar 1975 yılından bu yana bu etkinin doğruluğunu araştırıyorlar.
İki farklı ana konu bu gizem için engel oluşturuyor. Birinci sorun toplama halkalarının kara deliğe çok yakın olmaları nedeniyle kara deliğe akan çarpık uzay-zaman eğrileri içinde hareket etmeleri sonucu oluşuyor. Bu sebeple bu etkileri hesaba katmak için Albert Einstein'ın genel görelilik yasasının hesaba katılması gerekiyor.
İkinci sorun ise bilim insanlarının manyetik türbülansı veya toplama halkalarının içindeki karışma adlı kuvveti hesaba katacak hesaplama gücüne sahip olmamaları sonucu oluşuyor. Bu karışma kuvveti halkanın içindeki parçacıkların dairesel bir şekilde bir arada tutulmasına ve gazların kara deliğin içine düşmesine neden olan kuvvet olarak tanımlanıyor.
Bilim insanları simülasyonlar üzerinde çalışıyor
Bilim insanları bu etkileri gerçek koşullarda hesaplayamadıkları için ürettikleri simülasyonlarda araştırıyorlar.
Ekip toplama halkasını; yapılan simülasyonlarda incelterek ve halkanın genişlemesine neden olan mıknatıslanmış türbülansı da göz önünde bulundurarak Bardeen-Petterson etkisini kanıtladı. Yeni araştırma the journal Monthly Notices of the Royal Astronomical Society dergisinde yayımlandı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
Hawli
Çok eğlenceli görünüyor :))
Baya eğlenceli görünüyor :)
Eğlenceli görünüyor
mars için birebir :)
Son derece farklı bir alet :D
çöp
türkiyede satılmıyor mu daha?
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Yine mi piramit ( sürekli gördüğüm masonik sembolleri vurguluyorum, istatistikleri bilelim, yerlileriyle iş yapmayalım )
Yurtdışı fiyatı bile 9k olunca insanın hevesi kaçıyor
Benim oğlana alayım bi tane
Efsane Türkiye’ye gelse alırım..
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
Mukemmel bir silah acaba ne kadar hızlı atıyor. [resim] [resim]
Fiyat makul olsa efsane olur gerçekten ya.
Vay bee, bu cihaz xiaomi çıktı ben de diyordum kim üretmiş..
hocam 4x daha iyi direk hs attirir
Über