Anlık Bildirim

A18 çipli iPhone 16'ların çok daha güçlü olması bekleniyor

Apple'ın merakla beklenen iPhone 16 modellerindeki A18 çiplerin en yeni M4 çiplerden bile daha etkili olacağı düşünülüyor. Böylece daha güçlü bir yapay zeka performansı sunması bekleniyor.
A18 çipli iPhone 16'ların çok daha güçlü olması bekleniyor Tam Boyutta Gör
iPhone 16'ya güç vermesi beklenen A18 çipi, Apple'ın şimdiye kadar ürettiği en iyi NPU'yu içerebilir. Böylece Yeni nesil Apple iPhone 16 modelleri, geliştirilen A18 ve A18 Pro çipleri ile yapay zeka performansında büyük bir sıçrama yapabilir.

iPhone 16 çok daha güçlü A18 çipleri kullanacak

Sızıntılarıyla bilinen ünlü Mapple Gold, A18'in çok güçlü olduğunu yayınlayarak bunun iPad Pro 2024'te görülen M4 çipinden bile daha iyi olduğunu iddia ediyor. Bu yeni çipler, kısa süre önce piyasaya sürülen M4 çiplerinin sunduğu 38 TOPS (Trilyon İşlem/Saniye) gücünü aşacak.

Şu an için M4 çipler, şirketin kendi ölçümlerine göre mevcut tüm Apple cihazları arasında en hızlı NPU'yu taşıyor. Yakın zamanda duyurulan Apple Intelligence özelliklerinin yeni iPhone'larda en iyi şekilde çalışacağı duyurulsa da bu yükseltilmiş NPU'nun hangi yeni modellere uygulanacağı konusunda net bir bilgi bulunmuyor.

Apple yöneticileri NPU'nun gücünün, bir cihazın Apple Intelligence'ı çalıştırıp çalıştıramayacağı konusunda önemli bir faktör olduğunu iddia ediyor. Şu anda bu özelliği kullanabilen tek iPhone'lar iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max modelleri. Bu nedenle standart iPhone 16 ve iPhone 16 Plus'ın hangi yükseltmeleri alacağı sabırsızlıkla bekleniyor.

MappleGold'un A18 Pro yerine A18'i kastetmesi, tüm iPhone 16'ların bu süper güçlü NPU'yu alacağı anlamına geliyor. Bu, standart ve Plus modelleri için RAM kapasitesi yükseltmesine uygun görünüyor. Çünkü görünüşe göre Apple Intelligence'ı çalıştırmak için gereken minimum RAM kapasitesi 8 GB olmaya devam edecek.

Apple, A18 çiplerini TSMC’nin ikinci nesil 3 nm üretim süreci olan N3E ile üretecek. Şu anda kullanılan A17 Pro çipleri, TSMC’nin birinci nesil 3 nm süreci olan NB ile üretiliyor. Yeni nesil üretim süreci, çiplerin daha verimli ve güçlü olmasını sağlayacak. Bu da, iPhone 16’nın performansını zirveye taşıyacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
5 Kişi Okuyor (0 Üye, 5 Misafir) 1 Masaüstü 4 Mobil

GENEL İSTATİSTİKLER
3861 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple iPhone 16, Teknoloji Haberleri ve Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim