Anlık Bildirim

AB ve Çin, Çinli elektrikli araçlara asgari fiyatlandırma getirmeyi tartışıyor

Çinli elektrikli araçlara önümüzdeki ay yürürlüğe girecek olan vergiler iptal edilebilir. Çin ve AB temsilcileri, Çinli elektrikli araçlara yönelik asgari fiyatlandırma üzerinde görüşüyor.
AB ve Çin, Çinli elektrikli araçlara asgari fiyat getirebilir Tam Boyutta Gör
Avrupa Birliğinin Çin'de üretilen elektrikli araçlara yönelik gümrük vergileri tartışması sürüyor. Önümüzdeki ay yürürlüğe girecek olan vergiler, yürürlüğe girmeden iptal edilebilir. Çin ve AB temsilcilerinin, Çinli elektrikli araçlara yönelik asgari fiyatlandırma anlaşması hakkında görüşmelerde bulundukları bildirildi.

Çin'den Avrupa'ya ithal edilen elektrikli araçlara uygulanan gümrük vergilerinin hikayesi, AB Komisyonu'nun Çinli üreticilerin hükümet tarafından sübvanse edildiği ve bunun haksız rekabete yol açtığı konusunda geçtiğimiz sene soruşturma başlatmasına dayanıyor. Soruşturma neticesinde, soruşturmaya işbirliği yapan üreticilere daha az olmak üzere çeşitli oranlarda gümrük vergileri uygulandı.

Gümrük vergileri kalkabilir

Automotive News Europe'un bildirdiğine göre, AB Komisyonu, söz konusu otomobil üreticileri ilgili modellerini yurtdışı pazarlarında asgari bir fiyatın üzerinde fiyatlandırmayı kabul ederse, Çin'de üretilen elektrikli araçlara yönelik gümrük vergilerini kaldırabilir.

AB daha önce, Çin'deki yerel sübvansiyonları telafi etmek için asgari fiyatlandırma belirleme tekliflerini reddetmişti, ancak önerilen fiyatlandırma planları konusundaki duruşunu değiştirmiş gibi görünüyor.

Her iki taraf bir anlaşmaya varabilirse, bu her ikisi için de kazançlı olabilir. AB, Çin'de ağır devlet desteği altında üretilen ve Almanya, İsveç ve Hollanda gibi pazarlara ithal edilen çok uygun fiyatlı araçlar konusunda daha az endişe edebilir. Öte yandan, Çinli otomobil üreticileri tarifeler konusunda daha az endişelenir ve asgari fiyatlandırmaya uyarak yurt dışı pazarlarda yine de kâr elde edebilir.

Bu hikayenin sonu, gümrük vergilerinin kesinleşmesi beklenen 30 Ekim'e kadar belli olacak.

Kaynakça https://europe.autonews.com/automakers/eu-china-discuss-flexible-pricing-avoid-ev-tariffs https://electrek.co/2024/09/27/eu-china-discussin-minimum-ev-pricing-deal-before-imposed-tariffs-take-effect/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim