Anlık Bildirim

Tesla, Türkiye’deki “sekizinci” Supercharger istasyonu ile eleştirilerin hedefi oldu

Tesla, Supercharger şarj istasyonu kurulumlarını sürdürüyor. Bu bağlamda Tesla, Türkiye’deki sekizinci Supercharger şarj istasyonunu Çankırı’nın Ilgaz bölgesine kurdu.
Tesla, Türkiye’de “sekizinci” Supercharger şarj istasyonunu açtı Tam Boyutta Gör
Tesla, CEO’su Elon Musk, bu ayın başlarında “çok daha fazla Supercharger” şarj istasyonu açtıklarını söylemişti. Son verilere göre Tesla’nın dünya genelinde Supercharger konektör sayısı ikinci çeyrekte bir önceki yıla göre yüzde 24 artarak 59 bin 596’ya ulaştı. Ancak Türkiye’ye baktığımızda ise Tesla Supercharger şarj istasyonlarının çok yavaş bir şekilde arttığı görülüyor. Firmanın ülkemizdeki istasyon sayısı son açılış ile birlikte sadece 8 oldu.

Ilgaz Çankırı Supercharger istasyonu açıldı

Tesla, Türkiye’de “sekizinci” Supercharger şarj istasyonunu açtı Tam Boyutta Gör
Tesla tarafından yapılan açıklamada Türkiye’deki Supercharger istasyonu sayısının sekize çıkartıldığını duyurdu. Firma, sekizinci şarj istasyonunu Çankırı’nın Ilgaz ilçesine kurdu. Tesla, Ilgaz Çankırı Supercharger istasyonu ile özellikle Ankara-İstanbul arasındaki yolculukları desteklemeyi hedefliyor. Haftanın her günü ve her saati açık olan yeni istasyon, CCS bağlantı noktasına sahip tüm elektrikli araçlarla uyumlu. İstasyonda 8 adet şarj noktası yer alıyor ve ayrıca 250kW’a kadar şarj imkanı sunuyor.

Tesla, Türkiye pazarına Nisan 2023 tarihinde girmişti. Bir yılı aşkın bir süredir Türkiye’de bulunan firma, sadece 2024 yılında Model Y aracından 4.500 adetten fazla sattı. Firma 2023 yılını ise yaklaşık 12 bin adetlik satışla tamamlamıştı. Dolayısıyla Türkiye’de yollarda 15 bin adetten fazla Tesla Model Y var, buna kıyasla firma sadece 8 şarj istasyonu kurmuş durumda. Dolayısıyla Tesla sahipleri araçlarını genellikle diğer şarj istasyonlarında dolduruyor. Tesla Türkiye Ülke Satış Müdürü Berk Tezveren'nün yeni istasyon duyurusunu yaptığı X gönderisinin altında kullanıcıların istasyon sayısının yetersiz olduğundan şikayet ettiği görülüyor.

Tesla Türkiye Supercharger noktaları

Tesla Türkiye Supercharger noktaları Tam Boyutta Gör

  • Ankara, 2 Mevlana Blv.
  • Bolu, Yolçatı Köy Yolu
  • Edirne, 254 Kıyık Cd.
  • Ilgaz Çankırı, Samsun Istanbul Karayolu
  • Istanbul (Asya), No:88 Libadiye Cd.
  • O320 Akhisar, Istanbul
  • O320 Akhisar, Izmir
  • Tesla Service Ankara
Kaynakça https://x.com/BerkTezveren/status/1839276269956948416 https://www.tesla.com/findus/list/superchargers/Turkey Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim