Firmanın yaklaşımı ise daha önceden planlanan yöntemlerden oldukça ters. Daha önceki tasarımlarda milyarlarca dolara mal olacak dev bir uzay güneş tarlası kurup bunu mikrodalga enerjisi ile yerdeki çok devasa bir radyo antenine aktarmayı planlıyordu. Halbuki yeni girişim uzay inşaatı yapmak yerine SpaceX’in büyük yeniden kullanılabilir roketi olacak olan Starship’e sığabilecek binlerce küçük takım yıldızı uydu sistemi öneriyor.
Önceki tasarımda hareketsiz kalan bir yörüngede olması planlanıyordu ama bu hem daha pahalı hem de dünyaya çok daha uzak bir mesafe demek. Bu uydular ise Starlink gibi yüzeye daha yakın olacak ve bu nedenle devamlı gezecek. Fakat birçok uydu olduğundan bir uydu menzilden çıktığında bir diğeri menzilde olacak.
Yine uzaydan dünyaya mikrodalga enerjisi yerine infrared lazer ışını kullanacak sistem, bu sayede enerji alımı için devasa antenler yerine 10 metre karelik bir alan yeterli olacak. Bu istasyonlardan çok sayıda kurulacak, böylece verimlik artacak ve mobilite sağlanacak.
Uydular alçak yörüngede olduklarından eski tasarımların aksine gece gündüz döngüsü içinde olacaklar. Bu şekilde kesinti olmaması için üzerlerinde bataryalar olması planlanıyor.
Firmanın öncelikli hizmet vermeyi planladığı yerler enerjinin ulaştırmanın zor olduğu yerleşim yerleri, felaket bölgeleri, askeri üsler ve arazinin kısıtlı olduğu adalar olarak planlanıyor. Kim bilir ileride hareketli deniz araçlarına gemilere teknelere de enerji ulaştırılabilir. Uzaydan gelecek bir enerji ile çalışacak yatlar ya da gemiler hatta karavanlar oldukça havalı olabilir. Enerji dağıtımı isteyen kişiler alıcı ekipmana sahip olduğu sürece istediği zaman istediği kadar enerji alabilecek. Ticari açıdan modüler ölçeklenebilir ve esnek sistem sunuluyor.
Bu uzay macerasına atılan yatırımcı ise milyarca dolarlık Robinhood isimli internet üzerinden komisyonsuz finansal varlık yönetim hizmeti sunan girişimin kurucularından Baiju Bhatt adlı bir uzay sevdalısı. Kendisi bu yıl Robinhood’daki aktif görevinden ayrılmış. Üstelik firmanın fırlatacağı sistemin çalışacağını ispatlayacağı prototip uydunun 10 milyon dolar civarındaki tüm masrafları da kendi servetinden finanse edecek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz: