Anlık Bildirim

Akıllı telefon pazarı uzun bir aradan sonra ilk defa çift haneli büyüdü

Piyasa araştırma şirketi Canalys’e göre 2024’ün ilk çeyreğinde akıllı telefon pazarı yüzde 10 oranında büyüdü. Pazar, 2021’den bu yana ilk defa çift haneli büyümeye ulaştı.
Akıllı telefon pazarı çift haneli büyümeye geri döndü Tam Boyutta Gör
Küresel akıllı telefon pazarındaki toparlanma süreci sürüyor. 2021 yılındaki zirvenin ardından pazarın büyümesinde ciddi düşüşler yaşanırken 2022’den itibaren bir toparlanma süreci yaşanıyordu. Piyasa araştırma şirketi Canalys tarafından yayınlanan yeni bir rapor ise 2024’ün ilk çeyreğinde akıllı telefon pazarının uzun bir aradan sonra çift haneli büyümeye geri döndüğünü ortaya koydu.

Samsung zirveye yerleşti

Akıllı telefon pazarı çift haneli büyümeye geri döndü Tam Boyutta Gör
Rapora göre küresel akıllı telefon pazarı 2024 yılının ilk çeyreğinde yıllık 10 büyüyerek 296,2 milyona ulaştı. Böylelikle akıllı telefon pazarı 2021 yılının ikinci çeyreğinden sonra ilk defa çift haneli büyümeye erişti. Bununla birlikte bir önceki yılın aynı döneminde büyümenin -%13 olduğunu da belirtelim.
Akıllı telefon pazarı çift haneli büyümeye geri döndü Tam Boyutta Gör
Pazar büyüyor olsa aynı şeyi en tepedeki iki isim olan Samsung ve özellikle Apple için söylemek zor. Samsung, A serisindeki güncellemeler ve Galaxy S24 serisiyle birlikte 60 milyon adetlik sevkiyat ile liderlik koltuğunu yeniden kazandı. Bunda Galaxy S24 ve Galaxy AI’ın etkisi büyük. Rapora göre Samsung, Galaxy S24 serisinde önceki seriye göre yüzde 35 artışla 13,5 milyon adetlik sevkiyata ulaştı. Canalys, satış anlamında Galaxy AI’ın etkin bir şekilde kullanıldığının da altını çiziyor. Tüm bunlara rağmen yıllık büyüme açısından Samsung, sevkiyatlarında yüzde 1’lik düşüş yaşadı.

 

Akıllı telefon pazarı çift haneli büyümeye geri döndü Tam Boyutta Gör
Samsung’un aksine ana pazarlardaki olumsuzluklarla da boğuşan Apple, ilk beş akıllı telefon markası arasında en büyük düşüşü yaşadı. Apple’da sevkiyatlar çift haneli düşerek 48,7 milyona geriledi. Apple’ı 40,7 milyon sevkiyat ile Xiaomi takip etti. TRANSSION ve OPPO sırasıyla 28,6 milyon ve 25,0 milyon adet ile kalan beşliyi oluşturdu. İlk beş firmanın, yani Samsung, Apple, Xiaomi, TRANSSION ve OPPO’nun pazar payları ise sırasıyla yüzde 20, yüzde 16, yüzde 14, yüzde 10 ve yüzde 8 olarak gerçekleşti.
Kaynakça https://www.neowin.net/news/global-smartphone-market-returns-to-double-digit-growth/ https://www.canalys.com/newsroom/global-smartphone-market-q1-2024 Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim