Anlık Bildirim

Almanya, Huawei ve ZTE'yi 5G ağından çıkarıyor

5G için önemli isimlerden olan Çinli Huawei ve ZTE dışlanıyor. Almanya, Çinli şirketleri 5G ağ ürünlerinden dışlamak için telekom şirketleriyle bir anlaşma yaptığını açıkladı.
Almanya, Huawei ve ZTE'yi 5G ağından çıkarıyor Tam Boyutta Gör
Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, kısa bir süre önce yaptığı açıklamada Almanya'nın 2029 yılından itibaren Huawei veya ZTE gibi Çinli şirketleri ülkenin 5G ağ ürünlerinden dışlamak için telekom sağlayıcılarıyla bir anlaşma yaptığını söyledi. Bakan Faeser, bunun Avrupa'nın en büyük ekonomisinde dijital güvenlik için çok önemli bir konu olduğunu söyledi.

Almanya, Huawei ve ZTE'yi dışlıyor

Aktarılanlara göre Almanya, kritik altyapısını potansiyel bir güvenlik riski olarak görülen Çin'den korumayı amaçlıyor. Deutsche Telekom, Vodafone ve Telefonica Deutschland ile yapılan görüşmeden sonra açıklanan anlaşma da bu amaca hizmet ediyor. Bununla birlikte Bakan Faeser, Çin'in söz konusu anlaşma hakkında bilgilendirildiğini ve Pekin'den herhangi bir misilleme beklenmediğini söyledi: "Alman ekonomisinin merkezi sinir sistemini, vatandaşların, şirketlerin ve devletin iletişimini koruyoruz."

Öte yandan Çin'in Almanya büyükelçiliği Huawei'nin kısıtlanması ya da dışlanması durumunda bunun sonuçsuz kalmayacağının altını çizdi. Büyükelçilik, Almanya'nın planını rekabeti bastırmak için "acımasız bir girişim" olarak nitelendirdi: "Ağ güvenliğine yönelik iddia edilen riskler sadece bahane olarak kullanılıyor. Gerçek şu ki, hiçbir ülke Huawei ekipmanlarının ne ölçüde güvenlik riski oluşturduğuna dair kesin bir kanıt sunmuş değil."

Aktarılanlara göre Alman operatörler 2026 yılında ülkenin 5G veri merkezlerinin çekirdek ağından Çin yapımı teknolojileri kaldırmaya başlayacak. İkinci aşamada ise antenler, iletim hatları ve kuleler gibi altyapı bileşenlerinde kullanılan Çinli markaların parçaları 2029 yılına kadar kaldırılacak. Öte yandan İngiltere, Danimarka, İsveç, Letonya, Estonya ve Litvanya gibi diğer Avrupa ülkeleri Huawei ve ZTE bileşenlerine yönelik yasakları çoktan uygulamaya koymuş durumda. ABD ise 2019'dan bu yana zaten kullanmıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3261 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
almanya, 5g ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim