Anlık Bildirim

Yeni Almanya hükümeti kömür kullanımını 2030’a kadar sonlandırmayı planlıyor

Yapılan yeni açıklamalara göre Olaf Scholz yönetimindeki yeni Almanya hükümeti, iklim değişiklikleri ile mücadele için ülkedeki kömür kullanımını 2030’a kadar durdurmayı planlıyor.

Geçtiğimiz günlerde Almanya’da, Sosyal Demokrat Parti  (SDP) Yeşiller Partisi ve Hür Demokrat Parti (FDP) arasında koalisyon oluşturulduğu, Angela Merkel’den sonraki yeni başbakanının ise SDP’den Olaf Scholz olacağı açıklanmıştı. Şimdi de Scholz hükümeti, iklim değişiklikleri ile mücadelede atmayı planladıkları önemli adımları açıkladı.

Almanya'nın yeni hükümeti

Açıklamalara göre Almanya, 2030 yılına kadar ülkedeki kömür kullanımını durdurmayı planlıyor. Bu oldukça önemli bir hamle çünkü daha önce ülke, kömür kullanımını 2038 yılına kadar durdurmayı planladığını açıklamıştı. Yeni hükümetle bu hedef 8 yıl geriye çekilmiş oldu.

Geçtiğimiz günlerde de Portekiz ülkedeki son kömür santralini kapatmıştı ve kömür kullanımına son veren dördüncü Avrupa ülkesi olmuştu.

Ayrıca hükümet, 2030’a kadar ülkedeki sera gazı emisyonlarını %65 azaltmayı planladığını belirtti. Ancak uzmanlar, Almanya’nın Paris İklim Anlaşması’ndaki küresel ısınmayı 1,5 santigrat derece altında tutma hedefine ulaşması için emisyonları önümüzdeki on yıl içinde en az %70 azaltması gerektiğini vurguladı.

2030'a kadar kömür kullanımı duracak Tam Boyutta Gör

'Elektrikli araç kullanımı artırılmalı'

Buna ek olarak hükümet yaptığı açıklamalarda, 2030 yılında ülkede 15 milyon elektrikli araç bulundurmayı hedeflediğini açıklamıştı. Ancak uzmanlar bu sayının düşük olduğunu ve hükümetin elektrikli araçlara yönelik çabaları artırması gerektiğini ifade etti.

 Son olarak da hükümetin, kömürden yenilenebilir enerji kaynaklarına geçişi kolaylaştırmak için doğal gaz kullanmayı planladığı gelen haberler arasında yer aldı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim