Anlık Bildirim

AMD FSR 3.1, görüntü kalitesinde Nvidia DLSS ve Intel XeSS'in gerisinde

AMD FSR 3.1 kısa bir süre önce piyasaya sürüldü ve bir dizi oyunda yer almaya başladı. Ancak görünüşe göre AMD FSR 3.1, görüntü kalitesinde halen Nvidia DLSS ve Intel XeSS'in gerisinde.
AMD FSR 3.1, görüntü kalitesinde Nvidia DLSS’in gerisinde Tam Boyutta Gör
AMD FSR 3.1, geçtiğimiz hafta Sony stüdyosu Nixxes'in PlayStation’dan PC’ye port ettiği oyunlara eklenmişti. Ancak AMD'nin yeni FSR 3.1 yükseltme teknolojine dair ilk izlenimler pek de olumlu görünmüyor. İlk testlere göre AMD FSR 3.1’in halen görüntü kalitesinde rakipleri Nvidia DLSS ve Intel XeSS'in halen daha gerisinde kalıyor.

AMD FSR 3.1 kalitede geride

Nixxes'in PC portları olan Horizon Forbidden West, Ratchet & Clank Rift Apart, Ghost of Tsushima, Spider-Man Remastered ve Spider-Man Miles Morales geçtiğimiz hafta AMD FSR 3.1 Super Resolution ve Frame Generation güncellemesini almıştı.

AMD FSR 3.1, görüntü kalitesinde Nvidia DLSS’in gerisinde Tam Boyutta Gör
Şimdiye kadar yapılan yorumlara göre Frame Generation yani kare üretiminde FSR 3.1’in gayet iyi iş çıkarıyor. Kare Üretimi artık FSR yükseltmesinden ayrıldığı için DLSS ve XeSS gibi diğer yükseltme teknolojileriyle birlikte kullanılabiliyor. MD'nin FSR 3.1 yükseltme ve kare üretimi platformdan bağımsız olarak çalışabiliyor, dolayısıyla diğer firmaların ekran kartlarında da çalışıyor.
AMD FSR 3.1, görüntü kalitesinde Nvidia DLSS’in gerisinde Tam Boyutta Gör
AMD’nin FSR 3.1 ile attığı bu adımlar oldukça olumlu. Ancak firmanın görüntü kalitesi tarafındaki iddiaları gerçeklikle pek bağdaşmıyor. Yapılan ilk testlerde FSR 3.1, yükseltme tarafında DLSS ve XeSS’in arkasında kalıyor. En bariz fark netlik tarafında oluyor ve hareketli nesnelerde kendisini daha net gösteriyor.
AMD FSR 3.1, görüntü kalitesinde Nvidia DLSS’in gerisinde Tam Boyutta Gör
FSR 3.1, DLSS 3.7 ve XeSS 1.3 ile ortak 'Dengeli' ön ayarı kullanılarak 1440p'de yapılan testlerde, FSR kullanıldığında görüntü kalitesinde belirgin bir düşüş görülüyor. Aktarılanlara göre AMD, hareketli nesnelerde kenar yumuşatma özelliğine sahip olmadığı için sorunlar daha çok göze batıyor. Aşağıdaki videoda videolu örneklerle farkları daha net bir şekilde görebilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim