Uygulama ile Aç

MSB kaynaklarından Eurofighter açıklaması: “Olumlu gelişmeler bekliyoruz”

Türkiye’nin Eurofighter talebinde gelişmeler sürüyor. MSB kaynakları, "Eurofighter Typhoon uçağının tedarikine yönelik çalışmalara devam edilmektedir. Bu konuda olumlu gelişmeler bekliyoruz" dedi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, Ateş Serbest-2024 faaliyetinin düzenlendiği Polatlı'da gerçekleştirilen haftalık basın bilgilendirme toplantısında konuştu. Bakanlık kaynakları, toplantıda gündemdeki Eurofighter Typhoon savaş uçaklarına ilişkin önemli mesajlar verdi.

Eurofighter'da olumlu gelişmeler bekleniyor

Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarına, Alman basınında çıkan ve bazı mühimmatların satışına onay verildiğine dair haberlerle ilgili soru da yöneltildi. Bakanlık kaynakları, "Biz müttefiklerin birbirlerine kısıtlama veya yaptırım uygulamasının doğru olmadığını, müttefiklik ruhuna aykırı olduğunu her zaman ifade ediyoruz. Beklentimiz müttefiklerimizin ittifakın ruhuna ve ortak güvenlik perspektifine uygun karar alarak örtülü-örtüsüz tüm kısıtlamaların kaldırılmasıdır. Söz konusu haber hakkında Bakanlığımıza ulaşan herhangi resmi bildirim yoktur." açıklamasını yaptı.

Eurofighter Typhoon savaş uçaklarının tedariki hakkında soruya ise "Eurofighter Typhoon uçağının tedarikine yönelik teknik seviyedeki çalışmalara devam edilmektedir. Bilindiği üzere bu uçaklardan ilk etapta 20 olmak üzere toplam 40 adet alma talebimiz var. Bu konuda da olumlu gelişmeler bekliyoruz." şeklinde cevap verildi.

Hangi gelişmeler yaşanmıştı?

Geçtiğimiz günlerde Middle East Eye'a konuşan bir kaynağa göre Almanya, Eurofighter Typhoon’larda Türkiye için yeni bir sayfa açmaya hazırlanıyor. Konuya yakın bir kaynak, artan Orta Doğu gerilimleri ve Rusya'nın Avrupa’ya yönelik tehditlerinin yeniden değerlendirmeye neden olduğunu belirterek, “Türkiye'nin talebini taze bir zihinle tekrar ele alıyoruz ve gözden geçireceğiz” demişti.

Ayrıca bkz.

Almanya, Türkiye'nin Eurofighter talebini tekrar gözden geçiriyor

Türkiye, 2023 yılından bu yana toplam değeri 5.6 milyar dolar olan ve ilk etapta 20 adet Eurofighter jetini satın almak istiyor. Türkiye'nin uçak talebine İngiltere, İtalya ve İspanya olumlu yanıtlar vermiş ancak Almanya olumsuz tarafta yer almıştı.

Eurofighter Typhoon savaş uçağı özellikleri



Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş

Beğenilen Yorumlar

Tümünü Gör
9 Yorumun Tamamını Gör