Uygulama ile Aç

Google Photos, bilgisayardaki fotoğrafları otomatik yedekleyecek

Google Fotoğraflar web sürümüne otomatik yedekleme özelliği geliyor. Bilgisayarınızda seçtiğiniz klasörlerdeki fotoğraf ve videolar Google Photos'a otomatik olarak yedeklenecek.

Bilgisayardaki fotoğraf ve videoları Google Fotoğraflar web sürümüne yedeklemek daha da kolaylaşıyor. Otomatik klasör yedekleme desteğiyle artık resimleri ve videoları elle seçip yüklemeniz gerekmeyecek.

Ayrıca bkz.

Google'ın AI görüntü oluşturucusu Imagen 3 kullanıma sunuldu

Google Fotoğraflar’ın bilgisayarınızdaki klasörleri otomatik yedeklemesini sağlamak için photos.google.com adresine gidip “Yükle” menüsünden “Klasörleri yedekle” seçeneğini seçmeniz gerekiyor. Daha sonra Google Photos, bir klasör seçmenizi, ayrıca seçili klasör içindeki dosyaları görüntüleme izni vermenizi istiyor. Ayarlamadan sonra, Google Fotoğraflar seçili klasör içindeki yeni dosyaları tarayarak otomatik yükleme işlemini gerçekleştiriyor. Kaç dosyanın yüklendiğini ve yedekleme boyutunu görebiliyorsunuz.

Yalnız yeni Google Fotoğraflar otomatik yedekleme özelliğinin bir dezavantajı var. Dosyaları arka planda otomatik olarak yedekleyen Google Drive masaüstü uygulamasının aksine, seçili klasörleri yedeklemek için düzenli olarak Google Fotoğraflar'ın web arayüzüne girmeniz gerekiyor. Ancak yine de bilgisayarınızdan fotoğrafları ve videoları manuel olarak yüklemekten daha iyidir.



Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş

Beğenilen Yorumlar

Tümünü Gör
2 Yorumun Tamamını Gör