Uygulama ile Aç

MSI, sorunlu Intel işlemciler için yeni BIOS güncellemesini yayınladı

Intel, 13. Nesil Raptor Lake ve 14. Nesil Raptor Lake Refresh işlemcilerinde yaşadığı kararlılık sorunları için yeni 0x12B yamayı yayınlamıştı. MSI ise şimdi bu yamayı içine BIOS’u yayınladı.

Intel, kısa bir süre önce 13. Nesil Raptor Lake ve 14. Nesil Raptor Lake Refresh işlemcilerinde yaşanan kararsızlık sorunlarını düzeltmek için “0x12B” olarak adlandırılan yeni bir mikrokod güncellemesi daha yayınlandı. Bu yama, geçtiğimiz aylarda yayınlanan “0x125” ve “0x129” mikrokod güncellemelerinin üstüne inşa edildi. Şimdi ise MSI, yeni mikrokod güncellemesini içeren BIOS güncellemelerini yayınlamaya başladı.

MSI, yeni mikrokodlu BIOS'u yayınladı

MSI tarafından yapılan açıklamaya göre firma, Intel 700 ve 600 serisi anakartlarının BIOS'unu, kararlılık sorunlarını gidermek için bu yeni “0x12B” mikrokod yamasıyla güncelledi. Güncellenmiş BIOS sürümlerinin ilk partisi şu anda mevcut ve diğer modeller de bunu takip edecek. Yeni BIOS güncellemesini alan anakartlar şu şekilde:

MSI Z790 ailesi

MSI B760 ailesi

Ayrıca bkz.

Intel sorunlu işlemciler için yeni bir güncelleme yayınladı

Intel’in “0x12B” yamasının işlemcinin boşta dururken veya hafif görevler gerçekleştirirken çok fazla güç, yani voltaj istemesini engellemeyi amaçladığı belirtiliyor. MSI, yeni yamayı yayınlayan ilk üretici olurken tüm üreticilerin süreci birkaç hafta içinde tamamlaması bekleniyor. Bu güncellemeler halihazırda zarar görmüş ve kararsızlık yaşayan işlemcilerdeki sorunu düzeltmiyor. Eğer işlemciniz zaten sorunlara neden oluyorsa vakit kaybetmeden Intel’e ve işlemciyi satın aldığınız yere başvurmanız ve değişim istemeniz gerekiyor.



Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş