Çin'de koronavirüs testi için burun ve boğazdan alınan örneklerin yanı sıra artık anüs bölgesinden de örnek alınmaya başlandı. Başkent Pekin'de bir okulda anüs örnekleriyle alınan koronavirüs testi uygulaması sonrası, anal bölgeden alınan örneklerin daha doğru sonuçlar verebileceği görüşü üzerinde durulmuştu.
Pekin You'an Hastanesi'nde bulaşıcı hastalıklar biriminde görevli Li Tongzeng, yapılan araştırmaların, anüs bölgesindeki virüslerin, vücudun diğer bölgelerine göre daha yoğun olduğunu ve daha uzun yaşadığını ortaya koyduğunu söyledi.
Çin devlet televizyonuna konuşan Li Tongzeng, anüs bölgesinden alınan örneklerle yapılan koronavirüs testlerinin daha doğru sonuçlar verebileceğini öne sürdü. Ancak bu yolla örnek almanın çok da uygun olmadığını söyleyen Çinli uzman, bunun sadece karantina merkezlerinde kalanlar üzerinde denebileceğini vurguladı.
Solunum ve sindirim yolları
Ancak bir başkan Çinli uzman, Wuhan üniversitesinden Yang Zhangiu'ya göre ise, virüs insana sindirim organları değil ilk önce nasal ( burun ) ve solunum organlarından bulaştığı için burun yoluyla örnek almak daha etkili. Zhangiu konuyla ilgili olarak "Daha önce hasta dışkılarında virüse rastlandı ancak ancak virüsün sindirim sistemi yoluyla bulaştığını gösteren bir delil yok." ifadelerini kullandı.
Son olarak çalışmaların oldukça yeni olduğunu ve yürütülecek olan yeni çalışmalar sayesinde bahsi geçen yöntemin doğruluğunun test edileceğini belirtelim. Çalışmalar olumlu sonuç verirse yoğun bakım ünitelerinde ve çeşitli alanlarda kullanım sağlanabilir.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
sonsua kadar sürecek o video
harbiden sıktı bu video
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Benim oğlana alayım bi tane
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
11490 kez okundu.
26 kişi, toplam 27 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
bilim, bilimsel ve