Anlık Bildirim

PC emülatörlerine Apple’dan geçit yok

Retro oyun konsolu uygulamalarından sonra Apple’ın PC emülatörlerine de izin vereceğini düşünen geliştiriciler, yaptıkları başvuruda beklemedikleri bir cevap aldı.
App Store Tam Boyutta Gör
Bir süre önce retro oyunları barındıran konsol emülatörlerine App Store üzerinde izin vermeye başlayan Apple, bu kararıyla oyun dünyasına sürpriz yapmıştı. Ne var ki aynı durum PC emülatörleri için geçerli değil.

PC Emülatörlerine veto

Gelen bilgilere göre iDOS 3 ve UTM SE adındaki iki emülatör uyglaması App Store değerlendirmesinden geçemedi. Geliştiricilere gönderilen bildirimde sadece retro konsol uygulamalarına izin verildiği ifade edildi.

Geliştiricilerin moderatörlere yaptığı Windows ve DOS retro oyunların da mevcut olduğu itirazına ise tatmin edici bir cevap verilememiş. Ayrıca UTM SE Windows emülatörünün 2.5.2 sayılı maddeyi de ihlal ettiği için AB içerisinde üçüncü taraf uygulama mağazalarında da yayınlanamayacağı belirtilmiş.

Apple’ın kararı geliştiriciler arasında eleştirilere neden olsa da görüldüğü kadarıyla retro konsol emülatörleri haricinde Apple PC emülatörlerinin kullanılmasını istemiyor. Şimdilik bu kararından dönmesini gerektiren bir durum da yok.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim