Anlık Bildirim

Apple CEO'su açıkladı: iPhone'lar neden Çin'de üretiliyor?

Apple Ceo'su Tim Cook, ürünlerin ileri düzey takımlara ihtiyaç duyduğunu ve son teknoloji malzeme ve takımların kullanılmasının hassasiyet gerektirdiğini söyledi.
Apple CEO'su açıkladı: iPhone'lar neden Çin'de üretiliyor? Tam Boyutta Gör
Son zamanlarda yeniden ortaya çıkan bir videoda, Apple CEO'su Tim Cook'un, şirketin amiral gemisi iPhone 16 serisi dahil tüm iPhone modellerini Çin'de üretme kararını açıkladığı ve bunun düşük işçilik maliyetlerinden kaynaklandığı yönündeki yaygın inanışı çürüttüğü görülüyor.

Musk, Tim Cook'un açıklamasını destekliyor

Video klip, Apple da dahil olmak üzere birçok küresel şirketin artan işgücü maliyetlerine rağmen neden birincil üretim üssü olarak Çin'i seçtiğine dair değerli bilgiler sunuyor. Cook, "Popüler anlayış, şirketlerin düşük işçilik maliyetleri nedeniyle Çin'e geldiğidir. Çin'in hangi bölgesine gittiklerinden emin değilim, ancak gerçek şu ki Çin, yıllar önce düşük işçilik maliyeti ülkesi olmaktan çıktı." dedi.

Gerçek sebebin kalifiye işgücü olduğunu ifade eden Tim Cook, üretim üssü olarak Çin'i seçmelerinin nedenini ise şöyle anlattı: "Bunun sebebi beceri, bir lokasyondaki beceri miktarı ve becerinin türüdür. Burada takım becerisi çok derin."

Tesla ve SpaceX'in CEO'su Elon Musk da Cook'un Çin'in vasıflı iş gücü konusundaki görüşlerine katıldığını dile getirdi. Musk, Historic Vids'in X'te paylaştığı ve yeniden gün yüzüne çıkan videoya yanıt olarak sadece "Doğru" yazdı.

Teknoloji sektörünün bir diğer liderinden gelen bu destek, Çin'in elektronik ve diğer birçok alanda küresel üretimdeki rolünün altını çiziyor. Cook'un açıklamalarının yer aldığı video, şimdiye kadar 6 milyondan fazla izlenerek viral oldu ve Apple'ın üretim stratejileriyle ilgili tartışmaları yeniden alevlendirdi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
17501 kez okundu.
17 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
elon musk, tim cook ve
2 etiket daha Teknoloji Haberleri Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim