Anlık Bildirim

Apple Harita uygulamasına beklenen özellik iOS 18 ile geliyor

Apple'ın iOS 18 ile Harita uygulamasına birkaç önemli güncelleme getirmeyi planlıyor. İşte merakla beklenen iOS 18 güncellemesiyle Apple Haritalar'a gelecek iki yeni özellik:
apple haritalar özel rota oluşturma Tam Boyutta Gör
Apple, iOS 18 güncellemesiyle Harita uygulamasına özel rota oluşturma desteği ekleyecek. Ayrıca Apple Watch’un topoğrafik haritaları iPhone’lara gelecek.

Özel rota oluşturma ve topoğrafik harita geliyor

Özel rota oluşturma, iPhone kullanıcılarının bir yolculuk için Apple Haritalar tarafından önerilen rotalardan birini kullanmak yerine kendi özel rotalarını planlamalarına olanak tanıyacak. Şu anda Apple Haritalar, hedef noktaya birden fazla rota öneriyor ancak iOS 18'deki bu özellik size rotanızın ayrıntıları üzerinde tam kontrol sağlayacak. Bu özelliğin başlangıçta Amerika ile sınırlı olacağı tahmin ediliyor.

Apple’ın geçen yıl watchOS 10 güncellemesiyle eklediği topoğrafik haritalar iOS 18 ile iPhone’lara gelecek. Apple Haritalar’a kontur çizgileri, tepe gölgelendirmesi, yükseklik detayları ve ilgi çekici noktaları içeren yeni bir topografik harita eklenmiş olacak. Kullanıcılar, patika uzunluğu, türü, zorluğu gibi ayrıntılı bilgileri içeren yer kartlarıyla yakınlarındaki patikaları ve rota başlangıçlarını da arayabiliyor.

iOS 18 ne zaman tanıtılacak?

Apple, iOS 18 ile gelecek tüm yeni özellikleri, yenilikleri 10 Haziran’da gerçekleşecek WWDC 2024 etkinliğinde tanıtacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim