Anlık Bildirim

Apple, Haritalar uygulamasını Android'e getirmeyi düşünüyor

Apple stratejik bir hamleyle navigasyon uygulaması Apple Haritalar'ı Android platformuna getirmeyi düşünüyor. Apple'ın hizmetlerinin yaygınlaştırılması stratejisinde önemli bir değişiklik olabilir.
Apple, Haritalar uygulamasını Android'e getirmeyi düşünüyor Tam Boyutta Gör
Apple, kalıpları kırmaya ve navigasyon uygulaması Apple Haritalar'ı Google'ın Android işletim sistemine getirmeye hazır görünüyor. Bu hamle doğrulanırsa şimdiye kadar hizmetlerini kendi cihazlarına özel tutan Apple'ın stratejisinde büyük bir değişim olacak.

Android için Apple Haritalar uygulaması gelebilir

Apple Haritalar'ın Android'de kullanıma sunulması, Cupertino merkezli şirketin dünya çapında yaklaşık 3,9 milyar kullanıcı tabanına sahip, mobil navigasyonun tartışmasız devi Google Maps ile doğrudan rekabet etmesini sağlayacak.

Apple, son yıllarda navigasyon hizmetini iyileştirmek, yeni özellikler eklemek ve haritalarının doğruluğunu artırmak için çalışmalarını artırdı. Microsoft Edge ve Google Chrome gibi tarayıcılardan da erişilebilen Apple Haritalar'ın web beta sürümünün yakın zamanda piyasaya sürülmesi şirketin hizmet erişimini genişletme konusundaki kararlılığını gösteriyor.

Google Maps, özellikler açısından hala önde olsa da Apple Haritalar kullanıcıları dönüşlerde yönlendirmek için gerçek dünya simgelerini kullanma gibi bazı özellikleriyle öne çıkıyor. Şirket ayrıca iOS 18 ile birlikte gelecek olan kaydedilmiş konumlar hakkında kişisel notlar, özel yürüyüş rotaları ve topografik haritalar gibi yeni özellikler eklemeye devam ediyor.

Bu arada son güncelleme ile Japonya'ya gerçek zamanlı ulaşım bilgileri ekledi ve metropol alanındaki 20 tren, otobüs ve tramvay hattı artık uygulama tarafından destekleniyor. Ulaşım bilgileri halihazırda dünyanın dört bir yanındaki diğer büyük şehirlerde de mevcut.

Tokyo'da gerçek zamanlı ulaşım bilgilerinin çıkışı yerel kullanıcılar için iyi bir haber olsa da, Appla Haritalar dünya çapında mevcut özellikler açısından Google Maps'in gerisinde kalıyor. Söz verilen ayrıntılı şehir deneyimi henüz uygulanmadı ve önümüzdeki ay çıkması beklenen iOS 18 güncellemesi kullanıcılar için önemli bir iyileştirme getirmeyecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5076 kez okundu.
21 kişi, toplam 28 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
google haritalar, apple haritalar ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim