Anlık Bildirim

Apple'ın Çin kâbusu: iPhone'ların %98'inin üretildiği ülkeden çıkış zor

Bloomberg tarafından yayınlanan rapora göre Apple'ın iPhone üretiminin %10'unu Çin'den çekmesi en az 8 yıla ve milyarlarca dolara mal olacak.                    

Apple'ın iPhone üretiminin %10'unu Çin'den çekmesi 8 yıl alacak Tam Boyutta Gör

Bloomberg'e göre, ABD'li şirketler üretimlerini Çin'den uzaklaştırmak ve bu ülkeye daha az bağımlı hale gelmek istiyor. Bu nedenle, Apple'ın iPhone 14 üretiminin bir kısmını Orta Krallık'tan Hindistan'a taşıdığı, akıllı telefonların Pro versiyonunun ise hala Çin'de üretildiği biliniyor.

Apple, Çin'e bağımlı durumda

Aynı zamanda, şirketin en büyük ortağı Foxconn, Vietnam'daki üretimini genişletmeyi planlıyor. Bu da şirkete en az 300 milyon dolara mal olacak. Uzmanların tahminlerine göre Apple'ın üretiminin en az %10'unu Çin dışına taşıması yaklaşık 8 yıl sürecek ve bunun için harcanması gereken para miktarının da milyarlarca doları bulabileceği belirtiliyor.

Apple'ın iPhone üretiminin %10'unu Çin'den çekmesi 8 yıl alacak Tam Boyutta Gör

Görünüşe göre, sadece giyim ve çocuk oyuncakları gibi ucuz ve düşük teknolojili mal üreticileri Çin'i kolayca terk edebilecek. Amerikan teknoloji şirketlerinin son 20 yılda Çin'e milyarlarca dolar yatırım yaptığı unutulmamalı. Bu para sadece üretim için değil, aynı zamanda altyapı ve tedarik zincirleri için de kullanıldı. Analistlere göre Çin, Amerikan bilişim devlerinin 20 yılı aşkın süredir devam eden devasa yatırımları sayesinde teknolojik olarak çok ilerlemiş durumda.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
14866 kez okundu.
14 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, çin ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim