Anlık Bildirim

Apple, iPhone 16’larda 8 GB RAM olduğunu doğruladı

Apple’ın birkaç gün önce duyurduğu çiçeği burnunda iPhone 16 serisi için ön siparişler açılırken firmadan önemli bir açıklama geldi. Apple, iPhone 16’larda 8 GB RAM olduğunu doğruladı.
Apple, iPhone 16’larda 8 GB RAM olduğunu doğruladı Tam Boyutta Gör
iPhone 16 serisi geçtiğimiz günlerde resmen tanıtıldı ve kısa bir süre önce ön siparişe açıldı. Apple ise iPhone 16 serisinin tamamında 8 GB RAM olduğunu resmi olarak doğruladı. Şirket, "Apple Intelligence" adı verilen yapay zeka özelliklerini hayata geçirebilmek adına bu donanım güncellemesine ihtiyaç duyduklarını belirtiyor.

Tüm iPhone 16’larda 8 GB RAM var

Apple’ın donanım teknolojilerinden sorumlu başkan yardımcısı Johny Srouji, Geekerwan’a verdiği röportajda, bu RAM artışının yüksek performanslı oyunlar gibi zorlu görevlerde de cihazların performansını önemli ölçüde artıracağını ifade etti. Daha önce iPhone 16 serisinin RAM kapasitesiyle ilgili herhangi bir açıklama yapılmamış olsa da Xcode’da bulunan referanslar bu bilgiyi doğruluyordu.

Apple için RAM yükseltmesi esasında baz modeller için gerekliydi. Zira iPhone 15 serisinde Pro modelleri Apple Intelligence özelliklerini alabilse de RAM yetersizliği nedeniyle iPhone 15 ve Plus’ın bu özellikleri almayacağı açıklanmıştı. Bu cihazlarda 6 GB RAM bulunuyordu.

Srouji, yaklaşık 17 dakikalık röportajda Apple’ın donanım performans felsefesinden, A18 çiplerinin özelliklerinden ve termal tasarım yaklaşımlarından da bahsediyor. Ayrıca, iPhone 16 ve 16 Pro modellerinde video ve görüntü işleme konularında da önemli iyileştirmeler yapıldığı vurgulanıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
5 Kişi Okuyor (0 Üye, 5 Misafir) 1 Masaüstü 4 Mobil

GENEL İSTATİSTİKLER
4420 kez okundu.
18 kişi, toplam 24 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iPhone 16, iPhone 16 plus ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim