Anlık Bildirim

Apple, iOS 18.1 ile iPhone'un NFC çipini üçüncü parti uygulamalara açıyor

Apple, iPhone'un NFC çipini üçüncü parti uygulamalara açacağını duyurdu. Bu özellik, gelecek iOS 18.1 sürümünde kullanılabilecek. Peki, NFC API'sinin geliştiricilere açılması ne anlama geliyor?
apple iphone nfc çipi üçüncü parti uygulamalar temassız Tam Boyutta Gör
Apple, bu yılın başlarında AB'deki geliştiriciler için yaptığı gibi, iPhone'un NFC çipini üçüncü parti uygulamalara açacağını duyurdu. Yeni API, gelecekteki bir iOS 18.1 beta sürümünde kullanılabilecek ve iPhone uygulamaları için yepyeni bir olasılıklar dünyasının kapılarını açacak. Daha açık şekilde, yeni NFC ve SE Platform API’siyle, şu anda Apple Wallet uygulamasına özel olan şeylerin çoğu üçüncü parti uygulamalar için de kullanılabilir olacak.

Geliştiriciler iPhone'daki NFC ile neler yapabilecek?

Geliştiriciler, iOS 18.1’den başlayarak, Apple Pay ve Apple Wallet'tan ayrı olarak iPhone uygulamalarında Secure Element’i kullanarak NFC temassız işlemi açabilecek. Geliştiriciler, yeni NFC ve SE (Secure Element) API'lerini kullanarak mağaza içi ödemeler, otel, ev ve araba anahtarı, öğrenci kimliği, etkinlik biletleri ve fazlası için uygulama içi temassız işlem sunabilecek.

Apple, API'nin tüm verilerin gizli bir şekilde yönetilmesini sağlamak için iPhone'un Secure Enclave sisteminden yararlandığını söylüyor. Kullanıcılar yan düğmeye iki kez bastıklarında Apple Wallet uygulamasının yerini alacak başka bir varsayılan NFC uygulamasını seçme seçeneğine de sahip olacak. iPhone’da Ayarlar uygulamasından üçüncü parti bir uygulama varsayılan temassız uygulama olarak ayarlanabilecek.

Geliştiricilerin bu yeni çözümü iPhone uygulamalarına ekleyebilmesi için Apple ile bir anlaşma yapması, NFC ve SE hakkı talep etmesi ve ilgili ücretleri ödemesi gerekecek.

Kaynakça https://9to5mac.com/2024/08/14/developers-nfc-api-iphone-ios-18-1/ https://www.apple.com/newsroom/2024/08/developers-can-soon-offer-in-app-nfc-transactions-using-the-secure-element/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7158 kez okundu.
20 kişi, toplam 26 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nfc, iOS 18.1 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim