Anlık Bildirim

Audi: "Elektriğe geçiş beklenenden uzun sürecek"

Elektrikli otomobillerin büyüme hızı düşünce, şirketlerin dikkati de hibritlere, özellikle PHEV yani şarj edilebilir hibrit modellere kaymaya başladı.           

Otomotiv devleri, elektrik çağına geçiş konusunda eskisinden daha tutucu davranmaya başladı. Talebin azalması nedeniyle Q8 e-tron'u beklenenden daha erken bitirecek olan Audi, önümüzdeki süreçte %100 elektrikli modeller yerine şarj edilebilir hibrit (PHEV) modellere odaklanacak.

Autocar'a konuşan Audi CEO'su Gernot Döllner, Volkswagen Grubu'nun PHEV'leri elektrik çağına geçişte bir köprü olarak gördüğünü ve bu geçişin beklenenden daha uzun süreceğini söyledi. Bu sebeple Audi, gelecekte daha fazla PHEV model sunmaya başlayacak.

Audi: 'Elektriğe geçiş beklenenden uzun sürecek' Tam Boyutta Gör
Detaylar henüz açıklanmadı fakat Audi, hibritlere yönelik talebin de bilincinde olarak PHEV modelleri için yeni bir içten yanmalı motor ailesi tasarladı. Daha büyük batarya sayesinde 100 km'ye kadar saf elektrikli sürüş menzili sunabilecek olan bu modeller yeni çok yönlü PPC platformunu kullanacak.

Elbette Audi'nin elektrikli araç planları tamamen rafa kalkmış değil. Mevcut ürün gamında dört elektrikli model bulunduran marka, ilerleyen süreçte yeni A6 e-tron ve A4 e-tron modelleriyle yelpazeyi genişletecek.

Audi dışında Mercedes, BMW, Ford, Kia ve Stellantis gibi şirketler de aynı sebeplerden dolayı hibrit araçlara yatırımlarını artıracaklarını açıklamıştı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3139 kez okundu.
20 kişi, toplam 25 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
audi, elektrikli otomobil ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim