Anlık Bildirim

Avrupa'nın yeni roketi Ariane 6 uzaya doğru yola çıktı

Avrupa Uzay Ajansı (ESA), uzaya erişimi yeniden sağlayan Avrupa'nın yeni nesil Ariane roketinin başarıyla fırlatıldığını açıkladı. Ariane 6, Avrupa'nın Ariane roket serisinin en sonuncusu oldu.
Avrupa'nın yeni roketi Ariane 6 uzaya doğru yola çıktı Tam Boyutta Gör
Avrupa Uzay Ajansı (ESA), 10 Temmuz 2024 tarihinde Ariane 6 roketinin ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi. Roket, Fransız Guyanası'ndaki Avrupa Uzay Limanı'ndan fırlatıldı ve üç adet mikro uyduyu yörüngeye yerleştirdi.

ESA, Ariane 5'i geçen yıl sonlandırdı

Bu, Ariane 6 için önemli bir kilometre taşı ve Avrupa'nın uzay taşıma kapasitesinde yeni bir çağı başlatıyor. Ariane 6, daha önceki Ariane 5'ten daha güçlü ve daha ucuz olacak şekilde tasarlandı ve Avrupa'nın uzaydaki rekabet gücünü artırması bekleniyor.

Ariane 6'dan önce görevde olan Ariane 5 roketi, 5 Temmuz 2023'te son uçuşunu yapmıştı. 1996-2023 arasında faaliyet gösteren Ariane 5, yaptığı 117 görev sırasında 197 uyduyu yörüngeye yerleştirmişti.

Avrupa Uzay Ajansı Genel Direktörü Josef Aschbacher, 56 metre uzunluğundaki Ariane 6'nın ilk uçuşunu değerlendirdi. Aschbacher, tamamen yeni bir roketin her zaman fırlatılmadığını ifade ederek, bir roketin ilk uçuşu için binlerce insanın yıllarca çalışması gerektiğine dikkat çekti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim