Anlık Bildirim

Bakan Uraloğlu'dan Discord açıklaması: Erişim engeli düşünülüyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Discord'a erişim engeli getirilmesi için istişare edildiğini, henüz alınmış bir karar olmadığını duyurdu.               
Bakan Uraloğlu'dan Discord açıklaması: Erişim engeli düşünülüyor Tam Boyutta Gör
İletişim uygulaması Discord’a erişim engeli gündeme geldi. Genellikle oyuncuların iletişim için kullandığı Discord, çeşitli kötü amaçlar için de kullanılıyor. Ülkemizde son günlerde Discord’un kötü kullanıma yönelik çeşitli gelişmeler yaşanıyor.

İstanbul’da 2 genç kızı katleden Semih Çelik’in iletişim için Discordu kullandığı ortaya çıktı. Ayrıca geçtiğimiz gün bir kız çocuğunun Discord üstünden tehdit ve şantaja mağruz kaldığı şeklinde video ortaya çıkmıştı. Sonrasında videonun kurgu olduğu belirlendi. Discord son günlerde gençlere ve çocuklara yönelik şantaj, pedofili, cinsel istismar gibi iddialarla gündeme gelmeye devam ediyor.

Ereişim engeli için istişare ediliyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bugün yaptığı açıklamada Discord'a eişim engeli için İçişleri Bakanlığı ve Adalet ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlıklarıyla hafta sonu toplantı yaptıklarını açıkladı. Bakan Uraloğlu şunları söyledi:

"Yasakçı olmak istemiyoruz ancak gençleri korumak için her türlü yetkiyi kullanmaktan çekinmeyiz. Yasakçı zihniyetle değil de gereklerini yerine getirerek erişim engeli getirme noktasını istişare ediyoruz, henüz verilmiş bir karar yok." diye konuştu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
6 Kişi Okuyor (4 Üye, 2 Misafir) 2 Masaüstü 4 Mobil

GENEL İSTATİSTİKLER
3509 kez okundu.
77 kişi, toplam 82 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
discord, ulaştırma bakanı ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim