Anlık Bildirim

Discord'a erişim engeli geldi: İşte detaylar

Discord uygulaması taciz ve tehdit iddialarıyla gündem olmuştu. Mesajlaşma ve sosyal medya uygulaması Discord'la ilgili tartışmalar son bularak mahkeme kararıyla erişim engeli getirildi.
Discord'a erişim engeli geldi: İşte detaylar Tam Boyutta Gör
Sosyal ağ platformu Discord'a mahkeme kararıyla erişim engeli getirildi. Adalet Bakanı Tunç 'Çocukların cinsel istismarı ve müstehcenlik' suçlarının işlendiğine dair yeterli şüphenin bulunması nedeniyle Discord'a Türkiye’den erişim engeli kararı verildiğini duyurdu.

Discord'a erişim engeli getirildi

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebiyle mesajlaşma ve sosyal ağ platformu Discord'a erişim engeli kararı verildiğini açıkladı. Bakan Tunç X hesabından konuyla ilgili yaptığı bilgilendirmede şu ifadelere yer verdi:

"Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği’nce Discord isimli sosyal medya platformuna 5651 Sayılı ‘İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun’un 8/1 maddesinde yer alan “çocukların cinsel istismarı ve müstehcenlik” suçlarının işlendiğine dair yeterli şüphenin bulunması nedeniyle tüm yayınlarının içerikten çıkartılarak belirtilen URL adreslerine Türkiye’den erişimin engellenmesi kararı verilmiştir."

"Geleceğimizin teminatı gençlerimizi ve çocuklarımızı sosyal medyanın ve internetin suç teşkil eden zararlı yayınlarından korumakta kararlıyız" diyen Bakan Tunç, toplumsal yapı temelini sarsmaya yönelik girişimlere asla müsaade etmeyeceklerini bildirdi. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK)'nın internet sayfasında Discord'a Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla erişim engeli getirildiği bilgisi paylaşıldı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
35 Kişi Okuyor (7 Üye, 28 Misafir) 4 Masaüstü 31 Mobil

GENEL İSTATİSTİKLER
1317 kez okundu.
19 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
BTK, erişim engeli ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim