KIZILELMA, konuşarak kontrol edilecek
Baykar olarak yıllardır yapay zeka alanında çalışmalar yaptıklarını belirten Bayraktar, bunlardan bir tanesi durumsal farkındalık dediğimiz robot araçlar üretiyoruz. “Sensörleriyle çevreyi algılıyor ve durumsal farkındalık geliştiriyor." dedi. Bayraktar, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bunun yanında da özellikle son dönemde doğal dil işleme ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Biz KIZILELMA'ya artık tuşlara basarak değil de konuşarak komut vereceğiz. Diyeceğiz ki 'şartlar uygunsa motorunu çalıştır ve kuleden gerekli izinleri alarak intikali başlat.' O da bütün bu dili çözüp kuleyle de konuşup oradan gelen talimatlara göre de bu gelişmiş fonksiyonu icra edecek."
İHA pazarında hakimiyet
Bayraktar ayrıca Türkiye’nin İHA pazarında geldiği noktaya da değindi. Bayraktar TB2’nin dünyada en fazla ülkeye ihraç edilmiş SİHA unvanını taşıdığına aktaran Bayraktar, Türkiye dünya İHA pazarının yüzde 65'ini sahip olduğunu vurguladı ve ekledi: “Baykar tek başına bu pazarın neredeyse yüzde 60'ına sahip. Şu anda büyük platformlarda dünyanın en büyük insansız hava şirketiyiz."
Belirlenen hedeften 1 yıl önce 2022 yılında ilk kez uçan Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı olan KIZILELMA’yı 2023'te Bayraktar TB3 takip etmişti. Bayraktar TB3 aynı zamanda geçtiğimiz ay dünyada kısa pistli gemilerden inip kalkabilen ilk SİHA platformu olmuştu.
Bayraktar, Baykar'ın son 3 yıldır dünyanın en büyük insansız hava aracı şirketi olduğunu ve en yakın Amerikalı rakibinden 3 kat büyük olduğunu vurgularken gelecek vizyonlarının ise uzay olduğunu belirtti: “'KIZILELMA sonrası ne olacak' diye sorular gelmeye başladı. Biz de o vizyonun devamı olarak kendi öz kaynaklarımızla Fergani adlı uzay girişimimizi kurduk.”
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
12168 kez okundu.
24 kişi, toplam 29 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
baykar, Türkiye Haberleri ve