Anlık Bildirim

Beklenen oldu: Xiaomi, 4nm yarışına dahil oluyor

Xiaomi ve Unisoc, 4nm fabrikasyon süreci için harekete geçti. İlk mobil işlemcinin erken üretim hattından çıktığı belirtiliyor. Peki neler sunacak? İşte detaylar...
Beklenen oldu: Xiaomi, 4nm yarışına dahil oluyor Tam Boyutta Gör
Oppo, Xiaomi ve Huawei başta olmak üzere Çinli markalar, küresel yarı iletken pazarına olan bağımlılığını azaltmak çalışmalarını sürdürüyor. Şimdi bunlar arasından Xiaomi, 4nm rekabetinde önemli bir başarıya imza attı. Çin'den Huawei Kirin 9000s'e gücünde yeni bir işlemci daha geliyor olabilir.

Xiaomi, 4nm yarışına dahil oluyor

Bildiğiniz gibi Xiaomi, akıllı telefon üretiminde büyük bir güç haline geldi ve 2024'ün ilk çeyreğinde Apple ve Samsung'un ardından üçüncü sıraya yerleşti. Ancak bu başarı, yalnızca başlangıç olabilir. Liberty Times ve Commercial Times’ın raporlarına göre Unisoc ve Xiaomi, yerli 4nm çipini "tape-out" banttan çıkardı. 

Detaya inersek "tape-out" süreci, çip tasarımının son halinin belirlenip üretim için dökümhaneye gönderilme aşamasına geldiğini bizlere gösteriyor. Ancak, bu çiplerin ARM ve IMG gibi yabancı IP çekirdeklerini kullandığını hatırlatalım. Yeni çiplerin detayları ise henüz paylaşılmadı. Ancak Unisoc cephesinde, Qualcomm Snapdragon 888 gücünde olduğu belirtiliyor. Xiaomi ise, görünüşe göre Huawei Kirin 9000s ile rekabet etmeyi planlıyor. Üstelik bu çipin 2024 içinde piyasaya sürülebileceği de söylentiler arasında. 

Xiaomi ve Unisoc'un başarısı, Çin’in yarı iletken endüstrisindeki bağımsızlığı için önemli bir dönüm noktası olabilir. Ancak analistler, 4nm sürecinin 2026 yılına kadar yaygın kullanıma ulaşmayacağını söylüyor. Dolayısıyla MediaTek ve Qualcomm gibi köklü oyuncular, bir süre daha Çin akıllı telefon pazarında hakimiyetini sürdürecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim