Anlık Bildirim

Bir sonraki Windows 11 güncellemesi SSD performansını etkileyebilir

Microsoft, bir sonraki Windows 11 güncellemesiyle BitLocker cihaz şifrelemesini varsayılan olarak etkinleştirecek. Bu özelliğin SSD performansını önemli ölçüde etkileyeceği söyleniyor.
windows 11 24h2 güncellemesi ssd performası Tam Boyutta Gör
Eski bir Windows sürümünden yükseltme yapmıyorsanız veya yerel hesap kullanmıyorsanız, Windows 11'in yeni sürümünü (24H2) yükledikten veya kurulumdan sonra bilgisayarınız otomatik olarak şifrelenecek. Kurulum sırasında Windows, PC'nizdeki tüm sürücüleri şifreleyecek ve şifreleme anahtarlarını Microsoft hesabınıza bağlayacak. Aynı hesapla oturum açtığınızda sürücüler otomatik olarak kilitlenecek.

Windows 11 24H2 ile BitLocker şifrelemesi varsayılan olarak açık olacak

Windows 11 23H2 güncellemesi de BitLocker kullanarak aynı otomatik şifrelemeyi sunuyor. Ancak eski bilgisayarları hariç tutan birkaç gereksinim (örneğin, Donanım Güvenlik Testi Arayüzü ve Modern Bekleme) vardı. Ayrıca, yalnızca Windows 11 23H2 temiz kurulumda cihazı otomatik olarak şifreliyordu. Yeni güncellemeyle Microsoft, bu kısıtlamaları gevşetiyor.

Yeni Windows 11 sürümü, temiz kurulum veya yeniden kurulum sonrasında, Donanım Güvenlik Testi Arayüzü (HSTI) ve Modern Bekleme gerekliliğini aramadan BitLocker şifrelemesini otomatik olarak etkinleştirecek. Otomatik cihaz şifrelemesini Ayarlardan devre dışı bırakabileceksiniz.

Erken testler, şifrelemenin SSD'leri yavaşlatabileceğini gösteriyor 

Bu özelliğin bazı bilgisayarlarda SSD performansını etkileyeceği söyleniyor. Tom’s Hardware, çeşitli SSD’lerde yaptığı testlerde BitLocker şifrelemesinin performansı önemli ölçüde etkileyebileceğini ortaya çıkardı. Testler BitLocker şifrelemesi etkinleştirildiğinde okuma hızlarının %45, yazma hızlarının %40’a kadar düşebileceğini gösterdi. Windows 11 24H2 güncellemesiyle BitLocker varsayılan olarak açık olacağından, özellikle eski veya yavaş SSD modellerine sahip kullanıcılar performans düşüşünü hissedecek.

Kaynakça https://www.digitaltrends.com/computing/windows-11-device-encryption-enabled-by-default/ https://www.theverge.com/2024/8/14/24220138/microsoft-bitlocker-device-encryption-windows-11-default Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim