Anlık Bildirim

BMW, son derece hafif ve verimli yeni elektrik motorunu test ediyor

BMW ve DeepDrive, çift rotor teknolojisine sahip devrimsel bir elektrik motorunu test ediyor. Son derece hafif, kompakt ve verimli olan hub motor, gelecek BMW modellerinde kullanılabilir.
BMW, hafif ve verimli yeni elektrik motorunu test ediyor Tam Boyutta Gör
BMW ve DeepDrive, çift rotor teknolojisine sahip devrimsel bir elektrik motorunu test etmek için güçlerini birleştiriyor. BMW, bu motorun süper verimli elektrikli araçların önünü açacağını söylüyor.

Şirketler, çok fazla ayrıntı paylaşmasa da, yol testlerinde umut verici sonuçların elde edildiğini açıkladı. Motorun çeşitli versiyonlarının gelecekte BMW grubunun modellerinde kullanılması planlanıyor.

Kompak ve verimli bir motor

DeepDrive'ın iki elektrik motorunu tek bir ünitede birleştirerek verimliliği arttırdığı ve yüksek tork yoğunluğuna sahip son derece kompakt bir motor olduğu belirtiliyor. Geleneksel bir elektrik motorunda stator, iç veya dış rotoru hareket ettirirken, DeepDrive'ın statoru ise iki rotoru aynı anda hareket ettiriyor.

BMW, yeni motorun avantajlarını söyle açıklıyor: "Ünitenin kompakt tasarımı ve hafifliği, her tekerlek göbeğinin kendi elektrik motoruna sahip olduğu tekerlekten çekiş sistemine olanak tanıyor. Teknoloji aynı zamanda, merkezi bir motor ünitesinin araca güç sağladığı geleneksel tahrik sisteminde de kullanılabiliyor.

BMW, tekerlek içi (hub) motorun daha az yer kaplaması, daha verimli, hafif ve düşük maliyetli olması nedeniyle gelecek için cazip bir seçenek olduğunu ifade ediyor.

BMW, hafif ve verimli yeni elektrik motorunu test ediyor Tam Boyutta Gör
Bu ayın başlarında casus fotoğrafları yayınlanan BMW'nin Neue Klasse Coupe spor otomobilinde, yeni DeepDrive motorların kullanıldığı iddia ediliyor. Prototipte, fren kaliperlerinin bulunmadığı ve siyah jantların arkasında metalik renkte hub motorların yer aldığı belirtiliyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim