Anlık Bildirim

BMW, Northvolt'tan 2 milyar euroluk pil siparişini iptal etti

BMW, İsveçli batarya üreticisi Northvolt ile yaptığı 2 milyar euroluk batarya siparişi anlaşmasını iptal ettiğini açıkladı. Northvolt'un siparişleri zamanında teslim edemediği bildiriliyor.
BMW, Northvolt'tan 2 milyar euroluk pil siparişini iptal etti Tam Boyutta Gör
Alman otomobil devi BMW, İsveçli batarya üreticisi Northvolt ile yaptığı 2 milyar euroluk batarya siparişi anlaşmasını iptal ettiğini açıkladı. Alman medyası Handelsblatt'ın haberine göre Northvolt, 2020'de BMW ile anlaşma yaptığı pil hücrelerinin teslimatını zamanında yapamadı.

Yeni nesil pillere odaklanacaklar 

Konuyla ilgili bir BMW sözcüsü yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Northvolt ve BMW Group, Northvolt'un faaliyetlerini yeni nesil pil hücrelerini geliştirme hedefine odaklanma konusuna ortaklaşa olarak karar verdi. BMW Group, Avrupa'da yüksek performanslı, döngüsel ve sürdürülebilir pil hücreleri üreticisi kurma konusunda güçlü bir ilgiye sahip olmaya devam ediyor."

İptal nedeniyle BMW'de oluşan boşluğu Samsung SDI dolduracak. Northvolt'un seri üretimi artırmakta zorluk çektiği, planlanandan iki yıl geride kaldığı ve çok fazla atık ürettiğini bildirildi.

BMW, beşinci nesil pilleri için Northvolt'un hücrelerini sipariş etmişti. Bu hüceler bu yıldan itibaren İsveç'te rüzgar ve hidroelektrikten elde edilen %100 yenilenebilir enerjiyle üretileceklerdi. Ancak Northvolt, BMW'nin Vision Neue Klasse elektrikli araçları için ihtiyaç duyduğu yeni nesil pil hücrelerini sağlamaya devam edecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim