Anlık Bildirim

Bugünkü Kabine Toplantısı'nda Instagram yasağı masaya yatırılacak

Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında düzenlenecek Kabine Toplantısı'nda Instagram yasağının gidişatı ve Meta'ya uygulanacak yaptırımlar konuşulacak.          
Bugünkü Kabine Toplantısı'nda Instagram yasağı masaya yatırılacak Tam Boyutta Gör
Bugün öğleden sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Bakanların katılımıyla Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı bugün gerçekleştirilecek. Toplantıda Instagram yasağı hakkındaki son durum değerlendirilecek.

Üç haftalık aranın ardından düzenlenecek Kabine Toplantısı'nın ana gündem maddesini Hamas lideri İsmail Haniye'nin öldürülmesi oluşturacak. Ardından Instagram’a Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK) tarafından getirilen erişim engeli görüşülecek.

2 Ağustos 2024 tarihinde BTK, katalog suçlar kapsamında Instagram’a erişim engel getirildi. Hükümete yakın kaynaklardan edinilen bilgilere göre Instagram’daki Haniye’ye destek mesajlarının platform tarafından kaldırılması nedeniyle erişim yasağı getirildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Toplumsal hassasiyetimiz dikkate alınırsa Instagram'ın erişim engelini kaldıracağız” dedi.

Instagram yasağının kaderini bu toplantı belirleyecek

Instagram erişim yasağının ne zaman kaldırılacağı, Meta'ya uygulanacak yaptırımlar ve diğer sosyal medya platformlarına da yasak getirilip getirilmeyeceği hakkındaki kararlarım Kabine Toplantısı'nda netleşmesi bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantının ardından açıklama yapacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2910 kez okundu.
27 kişi, toplam 32 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
instagram, BTK ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim