Anlık Bildirim

BYD, Ar-Ge gücü açısından dünyanın en büyük otomobil üreticisi oldu

Çinli BYD, son işe alım dalgasının ardından dünyanın en büyük Ar-Ge işgücüne sahip otomobil üreticisi haline geldi. Firmanın 110 binden fazla Ar-Ge personeli bulunuyor.
BYD, Ar-Ge açısından dünyanın en büyük otomobil üreticisi oldu Tam Boyutta Gör
Çin merkezli otomotiv devi BYD, son dönemdeki yoğun işe alım hamleleriyle dünyanın en büyük Ar-Ge kadrosuna sahip otomobil üreticisi unvanını kazandı. Şirket, 900 binden fazla çalışanıyla elektrikli araç pazarındaki iddiasını sürdürürken, daha uzun menzil sunan ve daha uygun maliyetli elektrikli araç teknolojilerini geliştirme yolunda büyük adımlar atıyor.

BYD, devleri geride bırakıyor

2024’ün ikinci çeyreğinde Honda ve Nissan'ı geride bırakarak dünya genelinde yedinci büyük otomobil üreticisi konumuna yükselen BYD, bu dönemde 980.000 araç satarak yıllık bazda yüzde 40’lık bir büyüme elde etti. Şirketin bu başarısının arkasında ise büyük bir işe alım stratejisi yatıyor. BYD'nin Marka ve Halkla İlişkiler Genel Müdürü Li Yunfei, şirketin çalışan sayısının 900.608’e ulaştığını duyurdu. Bu, 2023 yılının sonundaki 700.000 çalışan sayısına göre 2024 yılı içinde yaklaşık 200.000 yeni pozisyon eklendiğini gösteriyor.

Li Yunfei, BYD’nin aynı zamanda Çin’in en büyük işvereni olduğunu ve dünya genelinde en fazla Ar-Ge personeline sahip otomobil üreticisi konumuna geldiğini belirtti. Şirketin Ar-Ge kadrosu 110.000'in üzerinde çalışana ulaşmış durumda. Son iki yılda 50.000’den fazla üniversite mezunu işe alarak Ar-Ge faaliyetlerine ağırlık veren BYD, özellikle yazılım tanımlı elektrikli araçlarda lider olmayı hedefliyor. Bağlam açısından 2023 sonunda Volkswagen’in toplam 60 bin Ar-Ge personelini bulunuyordu. Tesla’nın ise toplam 140 bin çalışanının olduğu belirtiliyor.

BYD’nin rakipleri ise ters bir trend izliyor. Hem Çin’deki hem de Çinli markların küresel yoğun fiyat rekabeti nedeniyle birçok ortak girişim markası işten çıkarmalara gitmiş durumda. Öte yandan BYD, daha düşük maliyetli ve verimli elektrikli araçlarıyla pazarda talep görmeye devam ediyor. BYD, araç tabanını artırırken Ar-Ge faaliyetleri ile akıllı sürüş, bağlanabilirlik ve batarya teknolojilerine de ciddi bir yatırım yaparak yazılım tanımlı elektrik çağında lider olmayı da hedefliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2831 kez okundu.
9 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Tesla, elektrikli otomobil ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim