Anlık Bildirim

Chrome, Firefox ve Safari tarayıcılarında 18 yıllık bir güvenlik açığı bulundu

Google Chrome, Apple Safari ve Mozilla Firefox gibi popüler web tarayıcılarında 18 yıldır var olan ciddi bir güvenlik açığı olduğu bildirildi. Açık, hacker'ların sistemlere sızmasına olanak tanıyor.
Chrome, Firefox ve Safari'de 18 yıllık bir güvenlik açığı bulundu Tam Boyutta Gör
Siber güvenlik uzmanları Google Chrome, Apple Safari ve Mozilla Firefox tarayıcılarında kritik bir güvenlik açığı keşfetti. Hackerlar tarafından hali hazırda kullanılmakta olan açık, bilgisayar korsanlarının 0.0.0.0 IP adresi üzerinden kullanıcıların PC'lerine sızmasına ve hassas bilgilere erişmesine olanak tanıyor.

Saldırı sırasında, saldırgan kurbanı bir web sitesine yönlendiriyor ve bu site, 0.0.0.0 adresi üzerinden dosyalara erişim talebinde bulunan kötü amaçlı bir istek gönderiyor. Bu sayede bilgisayar korsanları hedefteki kullanıcıların bilgisayarındaki dosyalara, hassas verilere ve hatta yerel ağa erişme imkanına sahip oluyorlar.

Chrome, Firefox ve Safari'de 18 yıllık bir güvenlik açığı bulundu Tam Boyutta Gör

Mozilla henüz çözüm üretemedi

Güvenlik açığı ayrıca, büyük şirketlerin yapay zeka eğitmek için kullandığı Ray AI gibi sistemleri de tehdit ediyor. Microsoft 0.0.0.0 adresine erişimi çoktan engelledi. Bununla birlikte Apple ve Google da tarayıcılarında aynı şeyi yapmayı planlıyor. 

Ancak Mozilla, localhost yerine 0.0.0.0.0 adresini kullanan sunucularda sorunlara neden olabileceği için henüz Firefox için bir çözüm sunabilmiş değil. Siber güvenlik uzmanları bu sorunun ciddiyetini vurgulayarak yasal düzenlemeler yapılması gerektiğini savunuyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim