Anlık Bildirim

Google, Chrome'un en büyük reklam engelleyicilerinden birini kaldırıyor

Google, reklam engelleyicilere karşı önlemlerini artırmaya devam ediyor. Chrome'un en büyük reklam engelleyicilerinden biri olan uBlock Origin artık kullanımdan kalkıyor.
Chrome'un en büyük reklam engelleyicilerinden biri kaldırılıyor Tam Boyutta Gör
Aklınıza gelebilecek her kategoriden yüzlerce uygulama barındıran Google Chrome, bildiğiniz gibi kendisine rakip olanlarla arasına büyük bir mesafe koymayı başardı. Ancak bu olurken, Google'ın reklam engelleyicilere karşı mücadelesi sürüyor. Şimdi de bu önlemler Eklenti Mağazası'na da taşınıyor. Arama devi, yeni bir güncelleme ile en popüler reklam engelleyicilerinden birini kaldırıyor.

Reklam engelleyicileri sınırlıyor

Kaçıranlar için Google, reklam engelleyicilerin çalışma şeklini değiştirebilecek Manifest V3 eklenti kurallarına geçiş yapmaya başladı. Bu güncelleme, uzantıların gizliliği, güvenliği ve performansını iyileştirmeyi amaçlıyor olsa da, reklam engelleyicilerin etkinliğini sınırlandırıyor. Bu değişiklikten ilk etkilenen isimse, en popüler eklentilerden biri olan uBlock Origin olacak.

Raporlara göre uBlock Origin'in Chrome'da 30 milyondan fazla kullanıcısı var ve yeni tarayıcı eklenti kurallarına geçiş yapmasıyla birlikte uBlock Origin desteğini sonlandıracak. Bu yazının yazıldığı tarih itibarıyla da eklenti halen çalışıyor, ancak yakında Chrome güncellemeleri tarafından otomatik olarak devre dışı bırakılacak. 

İlginç bir şekilde Google bu konuda bir açıklama yaptı. Diğer tarafta Google'ın Manifest V3 desteğine geçmesinin tamamen reklam engelleyicilerden kaynaklandığı söylenemez. Ancak bu hamle, şirketin bu yöndeki kararlarına yardımcı olmuş gibi görünüyor. uBlock Origin'e gelirsek, eklentinin halihazırda Firefox, Edge, Opera gibi diğer Chromium tabanlı tarayıcılarla çalıştığını hatırlatalım. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
2 Kişi Okuyor (0 Üye, 2 Misafir) 1 Masaüstü 1 Mobil

GENEL İSTATİSTİKLER
7468 kez okundu.
30 kişi, toplam 33 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
google chrome, Teknoloji Haberleri ve Yazılım
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim