- Yapay zekalı dijital savcı nasıl eğitildi?
- Çin, 5 yıldır savcılık işlerinde yapay zeka kullanıyor
- Yorumlar
Çinli bilim insanları, adli vakanın sözlü açıklamalarına dayanarak %97 doğrulukla suçlama getirebilen bir yapay zeka (AI) sistemi geliştirdi. Söz konusu teknolojinin Çin Bilimler Akademisi'nin laboratuvarında oluşturulduğu bildiriliyor.
Bilim insanları, buluşlarının savcıların günlük iş yükünü azaltarak daha karmaşık davalara odaklanmalarına yardımcı olacağından eminler. Dijital savcının, Şanghay'daki Pudong Bölgesi Halk Savcılığında zaten test edildiğini belirtelim.
Yapay zekalı dijital savcı nasıl eğitildi?
Yapay zeka, 2015-2020 yılları arasında kayıtlara geçmiş 17 binden fazla adli vakadan derlenen verilerle eğitildi. Dijital savcı, iddianame metnini hazırlarken sisteminin tanıdığı binlerce karakteristik özelliği göz önünde bulunduruyor.
Aktarılan bilgilere göre yapay zeka Şanghay'daki en yaygın sekiz suçla ilgili kovuşturma yapabiliyor. Listede kredi kartı dolandırıcılığı, kumar, tehlikeli araç kullanma, kasten yaralama, görevi engelleme, hırsızlık ve dolandırıcılık gibi suçlar var.
Çin, 5 yıldır savcılık işlerinde yapay zeka kullanıyor
Geliştiricilere göre gelecekte dijital savcı daha nadir görülen suçlamalarla ilgili soruşturma da başlatabilecek. Bu noktada Çin'in savcılık çalışmalarında yapay zeka teknolojisi kullanan dünyadaki ilk ülke olduğunu hatırlatmak gerekir.
Doğu Asya ülkesi, 2016 yılında kanıtları, tutuklama koşullarını değerlendirebilen ve bir suça karışmış şüphelinin toplum için ne kadar tehlikeli olabileceğini belirleyebilen "Sistem 206" adlı bir teknoloji kullanmaya başladı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
sonsua kadar sürecek o video
harbiden sıktı bu video
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Benim oğlana alayım bi tane
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
8823 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
çin, savcılık ve