Anlık Bildirim

Çin teknoloji ve sermaye göçünün önüne geçecek

Çin devlet başkanı Xi Jinping’in teknolojik üstünlüğü odağa alma hedefinin bir parçası olarak ülkede geliştirilen teknolojilerin Batılı ülkelere ihracatı kısıtlanıyor.
Çin Tam Boyutta Gör
ABD tarafından ağır ambargo altında olan Çin buna rağmen pek çok alanda teknoloji geliştirmeye devam ediyor. Özellikle elektrikli araç ve yapay zekâ alanında liderlik kovalayan Çin bundan sonra teknolojilerini daha fazla koruyacak.

Çin’den kritik adım

Alıntı yapılan makale üretme konusunda 2022 yılında lider olan Çin, teknolojilerin araştırılması ve geliştirilmesine büyük önem veriyor. Ülke yönetimi geliştirilen bu teknolojilere Batılı firmaların erişimini kısıtlamak istiyor.

Gelen bilgilere göre ülkenin ihracat konusundaki kontrolleri daha da sıkılaşacak. Daha önce germanyum ve galyum gibi özellikle elektrikli araç ve rüzgâr türbinlerinde kullanılan nadir elementlerin ihracına kota getirilmişti.

TikTok platformunun gelişmiş yapay zekâ algoritması ve LiDAR teknolojisini sıkı bir şekilde koruması gibi Çin, Batılı ülkelere hem teknoloji ihracatını hem de sermaye ihracatını sıkı kontrol altına alacak. Ayrıca kara liste uygulaması da genişletilecek. Çin bu sayede teknolojiyi araştıran ülkeden ziyade teknolojiyi ihraç eden bir ülke konumuna gelecek. Çin devlet başkanı Xi Jinping’in teknolojik üstünlüğü odağa alan icraatları devam ettireceği ifade ediliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1877 kez okundu.
10 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
çin, Teknoloji Haberleri ve Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim