Anlık Bildirim

Çinli otomotiv devi Chery, Türkiye yatırımı için son aşamada

Kısa bir süre önce Chery International CEO’su Zhang Guibing, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmüştü. Şimdi ise yatırım görüşmeleri için son aşamaya gelindiği belirtiliyor.
Çinli otomotiv devi Chery, Türkiye yatırımı için son aşamadı Tam Boyutta Gör
Ford, Stellantis, Renault, Toyota ve Hyundai'nin üretim tesislerine ev sahipliği yapan Türkiye, otomotiv alanındaki üretim kapasitesini ve gücünü artırmak için Çinli üreticiler ile görüşüyor. BYD’nin açıkladığı dev yatırım kararının ardından ise sırada bir başka Çinli otomotiv devi Chery’nin olduğu belirtiliyor. Türk yetkililer Chery ile yapılan görüşmelerde sona gelindiğini bildiriyor.

Chery ile son aşamaya gelindi

Reuters’e konuşan bir Türk yetkili, Chery ile yatırım temelli yapılan görüşmelerin son aşamada olduğunu söyledi. Türkiye’nin BYD ile yapılan yatırım anlaşmasının ardından Çinli otomobil üreticileriyle bağlarını derinleştirmeye çalıştığını aktaran yetkili, anlaşmanın spesifik detayları hakkında yorumda bulunmadı.

Hatırlanacağı üzere Chery International CEO’su Zhang Guibing, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmüştü. Ayrıca bu görüşmeye Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır da katılım sağlamıştı.

Aktarılanlara göre Türkiye plug-in hibrid ve elektrikli araç tesisi yatırımları için arazi tahsisi, kapsamlı vergi indirimleri ve çeşitli destekler sağlıyor. Yatırım destek programı yılda en az 150.000 adet üretim gerektiriyor ve ayrıca yatırımcının belirli sayıda aracı yerel pazarda gümrük vergisinden muaf olarak satmasına izin veriyor.

Chery’nin fabrikanın kurulacağı yer için Samsun ve Manisa’yı değerlendirdiği ve artık imzaya çok yakın oldukları ortaya çıkmıştı. Geçtiğimiz haftalarda bir Chery yetkilisi ise Türkiye yatırımı için ortak girişim (joint venture) modelinin de masada olduğunu belirtti: "Türkiye yatırımımızın ortaklı ya da yüzde yüz kendimizin olması konusunu henüz karara bağlamadık. Fakat, ortaklık konusunda kapımız herkese açık." ifadelerini kullanmıştı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
15 Kişi Okuyor (3 Üye, 12 Misafir) 5 Masaüstü 10 Mobil

GENEL İSTATİSTİKLER
2040 kez okundu.
9 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
elektrikli otomobil, yatırım ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim